Ondanks monsternederlaag jubileumgoal voor Piershil

0
Foto: Jack van der Starre

Tegen de straffe wind in begon Piershil aan het onmogelijke karwei tegen ’s-Gravendeel.

,,Op papier een lastige tegenstander voor ons, in werkelijkheid ook. Binnen een paar minuten keken we tegen een 0-2 achterstand aan”, zo beschouwde Piershil-trainer John van der Toorn na. Bij een stand van 0-4 wist Piershil een keer uit te breken, net buiten het strafschopgebied leverde dat een vrije trap op.

Doelman Sleiffer moest lossen op een inzet van Jacco Vink, de 1-4 door Niels van Ruiven betekende de zevende goal van dit seizoen en de 2700-ste sedert de heroprichting in 1959. Na een natrappende beweging van Jaffeson kwam Piershil met tien man te staan, Jordy Westein bepaalde de ruststand op 1-5. De ongelijke strijd leverde in de tweede helft dubbel cijfers op. ,,Eigenlijk liep ’s-Gravendeel te gemakkelijk uit naar weer een grote nederlaag voor ons. Iets aan om te werken, voor zowel de staf als de spelers”.

Marco Kruijthof vervolmaakte voor de gasten zijn hattrick, na een enorme hagelbui en het optrekken der kruitdampen stond er een 1-11 eindstand op het bord. Voor Piershil weer een wedstrijd dichter bij het verlossende einde van deze ridicule competitie.