KNVB sluit Jurgen Warbout (HVC’10) voor vier maanden uit

1

Naar aanleiding van de in februari gestaakte wedstrijd van HVC’10 uit tegen Berkel heeft de tuchtcommissie van de KNVB een in Hoekse ogen een belachelijke uitspraak gedaan. Spits Jurgen Warbout heeft een straf van vier maanden (!) opgelegd gekregen.

Die straf is gebaseerd op verklaringen van de scheidsrechter en de speler van Berkel. In beide verklaringen werd gesproken over een ‘karateschop.’ Dat is zeker van de zijde van scheidsrechter Van der Perk een heel bijzonder verhaal, omdat hij tijdens de eerste tien minuten van de onderbreking aan aanvoerder Van den Bos aangaf dat hij ‘de spits’ zou kunnen wisselen. Hij zou hem dan niet op het wedstrijdformulier zetten.

Bizar

Een door de scheidsrechter geconstateerde karateschop van een speler, die niet op het formulier zou komen, is een bizarre conclusie. De Berkel-speler die als eerste een gewelddadige actie ondernam, kreeg geen straf. De scheidsrechter had tijdens het staken Berkel voorgesteld ook die speler te wisselen, maar daar ging de Berkelse trainer niet mee akkoord.

Rood

Daarna werd de wedstrijd definitief gestaakt en kreeg Reurink na 45 minuten in de kleedkamer alsnog rood. De aanvankelijk daarvoor geschorste Jorno Reurink kreeg echter geen straf, wat logisch is, omdat hij in het gehele incident geen rol speelde. Hij werd na zes dagen, al vóór de wedstrijd tegen DSO speelgerechtigd verklaard. HVC ’10 krijgt geen punten in mindering. Het ziet ernaar uit dat de club en Warbout in beroep gaan tegen de absurde straf.