GHVV’13 wint in blessuretijd van Rozenburg

2

Het was nog even afwachten op zaterdag morgen hoe moeder natuur zich zou gedragen , regen en wind , beide zou geen goede combinatie zijn geweest. Na 9 uur stopte het met regen en ging de wind zijn werk doen om het veld droog te blazen. Geen plassen dus maar wel een hobbelig veld maar ja de mannen van de onderhoudsploeg konden er gewoon niet op want dan zou je het kapot rijden.

Er werd dus gevoetbald, GHVV’13 was na de zege op OSV in de lift naar boven maar Rozenburg zit in de neerwaartse spiraal na het winnen van de periode. 

GHVV’13 had de 1e helft de wind mee en had meer balbezit dan de Rozenburgse ploeg die op de counter loerde om gevaar te stichten. 

Na 8 minuten werkte de tactiek van de bezoekers , slap ingrijpen achterin werd fataal voor GHVV’13 , de spits was ietsjes sneller en scoorde beheerst de 0 – 1. Daarna nam de thuisploeg weer het heft in handen maar grote kansen deden zich nog niet voor , Behalve de vrije trap van Robin de Ridder die op de paal belandde. 

De rust werd dan ook bereikt met een 0 – 1 op de borden. 

Na de rust  hadden de bezoekers voordeel van de wind maar zij deden hier ook niet veel mee , doorgaans was de bal  te hard om op te lopen. De thuisploeg begon steeds beter te spelen en drukte Rozenburg langzaam achteruit. En het wachten was dus op de gelijkmaker die , gezien het spelbeeld en de werklust , verdiend zou zijn. 

In minuut 70 was het bijna 0 – 2 , balverlies op het middenveld en de spits van Rozenburg stond oog in oog met Erwin van Trigt , die zijn ploeg met een fabelachtige redding op de been hield. 

De druk werd groter en Rozenburg kon niet anders dan achteruit lopen om de ploeg van John Stougje tegen te houden. Kleine kansjes werden ( nog ) niet benut. In de 82e minuut stoomde Jelle van de Graaf op naar voren en gaf een diepe pass op Brian van Dam die achter zijn verdediger vandaan kwam en op de goallie van Rozenburg af ging , in 1e instantie pareerde de doelman nog maar Brian was er als de kippen bij om het leer tegen de touwen te werken .

1 – 1 dus en opluchting voor een ieder die de fusieclub een warm hart toedraagt. Nog ruim 10 minuten te spelen en GHVV’13 rook dat er meer in zat . In de blessuretijd werd Brian van Dam weer diep gestuurd en hij werd rond de zestien afgetroefd door de verdediger maar die duwde de GHVV spits met zijn handen naar de grond . Vrije trap op de zestien.  Jordy Breestraat achter de bal ….. aanloop …. schot … langs de muur en achter de doelman in de hoek.

Luttele minuten later blies de scheidsrechter voor het einde en weer 3 punten in de tas en op weg naar het behoud van de 3e klasse schap al is de weg nog lang en iedereen punten pakt.

Volgende week naar Den Bommel die zijn wedstrijd zag afgelast tegen Vierpolders. 

2 REACTIES