Feyenoord verlengt contract Kökcü tot 2023

4

Orkun Kökcü zet binnenkort zijn handtekening onder een nieuw contract. Feyenoord heeft met de achttienjarige aanvallende middenvelder een principeakkoord bereikt over een nieuwe verbintenis die hem tot 2023 aan de club verbindt. Het huidige contract van Kökcü loopt tot de zomer van 2020.

Kökcü, die voor dit seizoen al een aantal keer meetrainde met Feyenoord 1, maakte afgelopen zomer de definitieve overstap naar het eerste elftal. Op zondag 9 december volgde een indrukwekkend debuut in de uitwedstrijd tegen FC Emmen. Kökcü, die zichzelf omschrijft als ‘een creatieve middenvelder die de aanvallers bedient en af en toe een doelpunt meepikt’, gaf direct zijn visitekaartje af.

Die middag was hij bij twee doelpunten betrokken en tekende hij zelf voor de derde Rotterdamse treffer in de met 1-4 gewonnen wedstrijd. Afgelopen zondag tegen Vitesse was hij opnieuw trefzeker, wat zijn totaal in drie wedstrijden van Feyenoord 1 op twee treffers en een assist bracht.

‘Dat ik nog geen twee jaar nadat ik hier mijn eerste profcontract heb getekend alweer mijn handtekening mag zetten onder een nieuw contract maakt mij ongelooflijk trots’, vertelt een stralende Kökcü kort nadat het mooie nieuws naar buiten kwam. ‘Met de ontwikkeling die ik dit jaar heb doorgemaakt, heb ik dit af kunnen dwingen. Het motiveert mij alleen maar nog meer om de volgende stappen te zetten. Ik heb uitgebreid met de club gesproken over de plannen met mij en voel het vertrouwen dat ik hier bij Feyenoord de komende jaren kan uitgroeien tot een vaste waarde.’

Nadat Feyenoord met Kökcü opnieuw een talent uit de eigen opleiding langer aan de club heeft weten te binden, benadrukt technisch directeur Martin van Geel vooral de veelzijdigheid en de mentaliteit van de jonge middenvelder: ‘Orkun heeft alles wat een moderne creatieve middenvelder nodig heeft en daarmee de potentie om hier de komende jaren ontzettend belangrijk te worden. Bovendien is hij tweebenig, wat hem nóg completer maakt. Naast al zijn voetballende kwaliteiten beschikt hij ook over de juiste mentaliteit om die potentie waar te maken. Hier gaan we veel plezier aan beleven.’

Bron: Feyenoord.nl

4 REACTIES

  1. Hij er in, Clasie er uit. Villena en Toornstra er ook in want die gaan mee in het versnellen van het spel omdat ze zelf niet zo creatief aangelegd zijn. Want dan krijg je factor op factor, het ene dat het ander weer versneld.
    Hun inzet, en de feeling wat dat heeft die jonge knaap van dat binkie. Balde een puike wedstrijd tegen Vitesse dus zal mij benieuwen wat Gio doet. En weet je er nou nog zo een paar aan te trekken die nooit die grote naam hoeven te wezen, maar wel sterk op diens positie, dan gaat Feyenoord een prima seizoen tegemoet.
    Het scoutingsapparaat van Feyenoord mag best wel eens tegen dat licht gehouden worden. Zal 1 van de punten van kritiek wel zijn ook op Martin van Geel. Menig ander club trekt uit elke bezemkast een frisse prima aanwinst voor een salaris dat Feyenoord ook kan dokken…. behalve Feyenoord.