Feyenoord plaatst rail seats in De Kuip

6
 

Feyenoord is begonnen met het plaatsen van railseats op Vak S. Dit meldt FRFC1908.nl op haar Twitterpagina. 

Feyenoord streefde er aanvankelijk naar om de aanpassingen, waarbij de huidige kuipstoeltjes vervangen zouden worden door rail seats, bij het begin van het seizoen 2017-2018 af te ronden. Het proces liep vertraging op, omdat uit eerste verkenning bleek dat er meer onderzoek nodig was naar de draagkracht van de tribunes.

Extra onderzoek heeft aangetoond dat het alleen mogelijk is om rail seats te plaatsen op vak S. De constructie van de vakken X1 tot en met X4 voldoet daarentegen niet aan de gestelde eisen, waardoor er op deze vakken geen rail seats geplaatst kunnen worden. De situatie op deze vakken en de omringende vakken R en T blijft dan ook ongewijzigd.

Seizoenkaarthouders van vak S en X ontvangen vandaag (vrijdag) per e-mail meer informatie over de introductie van de rail seats. De prijs van een seizoenkaart voor vak S blijft gelijk aan de seizoenkaartprijzen voor de overige vakken op de gele zijde. Ook de capaciteit van vak S blijft gelijk.

Wat is een rail seat?

Een rail seat is een klapstoel, waarmee bij nationale wedstrijden aan supporters op een veilige en comfortabele manier een staanplaats kan worden geboden. Bij internationale wedstrijden, waar staanplaatsen niet zijn toegestaan, kunnen de rail seats door het openklappen van het zitgedeelte eenvoudig worden omgebouwd tot zitplaatsen.  

Voor meer informatie en om een goed beeld van de rail seats te krijgen, adviseren wij je om deze video van Celtic te bekijken.

6 REACTIES