Feyenoord-fans verdeeld over vuurwerkstraf: ‘Alle tradities worden afgenomen’

25

Een gedeelte van de Feyenoord-fans roept op social media op om het thuisduel tegen sc Heerenveen te boycotten.

Daarmee wil deze groep van de supporters zich solidair verklaren aan Vak S, dat leeg moet blijven na het afsteken van vuurwerk tijdens de thuiswedstrijd tegen PSV van afgelopen december. Mark de Bokx, lid van de Supportersraad van Feyenoord, zegt dat bij deze organisatie de meningen over de boycot verdeeld zijn: “Een lege Kuip is natuurlijk wel een signaal naar de KNVB toe.”

25 REACTIES

 1. Ben het met iedereens eens die zegt dat de KNVB de sfeer aan het verzieken is door deze straf maar daarintegen zijn er al zoveel waarschuwingen en boetes geweest dat je dit kon verwachten, dus om Feyenoord daartegen te beschermen tegen de boetes en straffen stop hiermee, nu is het één vak en de volgende keer is het een heel stadion wat leeg is.

 2. Sorry dat ik dit zeg maar dit ligt gewoon aan de mensen die overal shirt aan hebben en nu zie je maar weer dat de goeden onder de kwade moeten lijden

 3. Ik zou er niet graag tussen zitten als ze die klere zooi afsteken je steekt de dievenmoord door de rook en dan die pokke herrie daar gaan je trommelvliezen van naar de kloten

 4. Dit is geen traditie, heel lang geleden gooiden ze de zit kussentjes naar het veld maar vuurwerk dat nooit, maar tegenwoordig moet alles kunnen. Dit zijn toch geen supporters die dit doen.

 5. De meerderheid aan Feyenoord, en Ajax publiek is er ook niet voor verantwoordelijk dat Feyenoord en Ajax geen uit publiek meer mee kunnen nemen. Aangezien dat wel zo is komen te liggen zou je op ze’n minst je hard kunnen maken als diezelfde meerderheid om je niet alle tradities af te laten pakken. Dan begin je vooral niet met een boycot of wat want dan kruip je het gespuis waar in het verlengde van de uitgevreten ongein binnen eerdere tijdsgeesten dit gedoe over dat vuurwerk van nu door is ontstaan in de reet.
  Feyenoord ligt immers binnen de wereld van overheid onder dat vergrootglas met dank aan het tuig van weleer.
  Kan dus niet de bedoeling zijn me dunkt om de stoeltjes in dat vak S leeg te laten en wedstrijdjes te boycotten. De notabelen die op dienen te treden bij herrie lachen zich een hoedje, die ploeg op die mat namens Feyenoord mist een deel sfeer, en je bereikt er nul mee.
  Zet je dan in als niet alleen Feyenoord supporter, maar heel de natie over het hele land voor het gegeven dat 1;
  de goeden nooit gestraft dienen te worden door het gekloot van de kwaden, en 2;
  dat het tuig die herrie maken niet met een taakstrafje weg komen maar voor minimaal 1000 jaar achter dikke muren komen te zitten.
  Want daar ontstaat elk vorm van ongein door in land Nederland, zelfs voor moord krijg je nauwelijks straf. En ja, tekst is maar tekst, en vanuit een luie stoel makkelijk gesteld.
  Maar wanneer het nou wel leeft in mij om een koers binnen besluitvorming radicaal te wijzigen waarbij betrokkenheid van volk nodig is, binnen het besef dat een weg lang kan zijn maar nooit eindeloos om tot een beoogt doel te komen zal ik toch de enige niet zijn ook naar ik hoop in wie dit allemaal leeft.

 6. Er is nooit iets gebeurt en er zijn nooit incidenten geweest en toen zei de KNVB ineens uit het niets, kom we vaardigen een vuurwerkverbod uit, leuk supporters pesten!

  Beetje onzin natuurlijk er zijn in het verleden veel incidenten geweest met mensen die zich als de enige echte en waarachtige supporters zien maar in feite alleen de club schade brengen! Niet alleen hier maar in heel Europa hebben wij dank zij die types een slechte naam, niet omdat heel Europa de pik op Feijenoord heeft hoor! We moeten de schuldigen veroordelen en niet de KNVB en de halve wereld, in het verleden zijn er vuurwerk incidenten geweest die tot een verbod hebben geleid, een verbod heeft geen zin als je niet handhaaft! En helaas ook hier zal een meerderheid onder de minderheid lijden! Maar de meerderheid laat het ook gebeuren!

 7. Gelul het gebeurt overal dus niet met het vingertje wijzen.
  Kan iedere week wel een club aanwijzen dus gelijke monniken gelijke kappen maar dat is heel moeilijk voor Zeist.
  We zullen iedere week streepjes zetten bij iedere wedstrijd in de competitie.

 8. Ach het mag nu eenmaal niet en beetje simpel om hier Feyenoord de schuld van te geven. En het is ook niet nodig. Zie verschillende volksclubs in landen om ons heen. Liverpool, Celtic, Dortmund. En nog wel meer. Allemaal clubs met een geweldige sfeer. Meestal nog beter dan in de kuip. En zonder vuurwerk. Dus het argument dat vuurwerk nodig is voor de sfeer is onzin.