Martin van Geel bedenkt ‘nieuw plan’ voor beloftenploegen

7
 

Martin van Geel wil de doorstroming van talenten naar het eerste elftal versoepelen. Van Geel komt met een ‘nieuw’ plan waarbij een aantrekkelijke competitie voor de Jong-elftallen wordt gecreëerd. Ook is het voor de ploegen de bedoeling om spelers die van een blessure terugkomen of speelritme missen in dit elftal te kunnen laten spelen.

”Nu mogen spelers, die terugkomen van een blessure, na een aantal optredens niet spelen in een Jong-elftal. In een dergelijke competitie kunnen dan de beste spelers, die in het weekeinde niet aan het startsignaal verschijnen, in actie komen”, aldus Van Geel.

Van Geel denkt dat een dergelijke competitie vele malen aantrekkelijker is voor clubs, spelers én publiek. Ook moet de leeftijd worden opgerekt van 19 jaar naar 20 jaar. De wedstrijden moeten op maandagavond worden gespeeld.

Door dit plan gaan de Jong-elftallen uit de Keuken Kampioen Divisie, Tweede en Derde Divisie. Dit zal met gejuich worden ontvangen door het merendeel van de amateurverenigingen. 

In de aparte beloftencompetitie komt er ook een promotie- degradatieregeling. Van Geel stelt voor om de reserveteams van de traditionele top drie spelen én minimaal de top tien van de Eredivisie. Daaronder komen meer divisies voor reserveteams met promotie- degradatieregeling.

7 REACTIES

  1. Nieuw plan? Hoezo nieuw? Dit is al zo oud als de weg naar Kralingen. Wat een nitwit joh die Brabo, zo als hij het presenteert is tenenkrommend, alsof hij het zelf bedacht heeft. Hij heeft zoals het vroeger was, hier en daar iets aangepast en dat was het dan. Feyenoord moet deze grootverdiener eruit trappen.

  2. De eikOl heeft zelf ons jong omgelegd en komt nu met een achterlijk plan waarbij er ook niemand komt kijken.
    Man moet op elke manier zijn eigen falen goedlullen.