De Jonge Spartaan hard onderuit tegen VV Pernis

1

Zaterdag 30 maart 2019 speelde De Jonge Spartaan de inhaalwedstrijd tegen VV Pernis. Dit betrof een belangrijk duel om aansluiting te houden bij de middenmoot van de derde klasse D. De gasten vonden zich na 19 wedstrijden terug op de voorlaatste plaats met 12 punten. De Jonge Spartaan verloor de voorafgaande wedstrijd in en tegen Rhoon ongelukkig met 1-0. De weken daarvoor waren er juist prima resultaten geboekt. Deze wedstrijd ontbraken keeper Johan Kroon, Norman Leune en Jeroen Jongejan wegens blessures. Stan Melissant is door zijn goede spel van de laatste weken definitief overgeheveld van de JO19-1 naar het eerste elftal.

Onder een heerlijk voorjaarszonnetje begon de wedstrijd iets na 15.00 uur. Dit ongebruikelijke tijdstip werd veroorzaakt door trieste familieomstandigheden bij een lid van de technische staf van Pernis. Tevens werd voor de wedstrijd een minuut stilte gehouden. De thuisclub begon slap aan de wedstrijd, hoewel er vooraf gewaarschuwd was voor onderschatting. Pas na een klein kwartier was een afstandsschot van Gerben Prins het eerste wapenfeit van De Jonge Spartaan. Pernis speelde compact en met veel passie en strijdlust. Halverwege de eerste helft kwamen de gastheren wat beter in hun spel en dit resulteerde in enkele kansen en mogelijkheden. Zo werd een schot van Jordy Frank geblokt, schoot Steven Oosthoek vanaf links in het zijnet en een schot van Stan Melissant ging voor het doel langs. In de 37e minuut kapte Stan Melissant fraai zijn directe tegenstander uit, maar keeper Meijboom bracht redding met zijn voet. Een mooi aangesneden vrije trap van Gerben Prins werd door Wiljan Driece hoog over het doel geschoten. Marc Peeman schoot een toegekende vrije trap net over de lat. Kort voor rust counterde Pernis. Door een opeenstapeling van fouten in de Spartaanse defensie kon de prima spelende aanvoerder Mikey Witte de bal in het lege Spartaanse doel schuiven. In de extra tijd raakte een van richting veranderd schot nog de paal naast keeper Jeffrey Meijboom. Zo gingen beide ploegen met 0-1 rusten.

Wie dacht dat de thuisclub sterk uit de startblokken zou komen na rust kwam al snel bedrogen uit. De inzet aan de zijde van De Jonge Spartaan was beslist niet optimaal en te veel spelers haalden hun gebruikelijke niveau bij lange na niet. Pernis ging geloven in een stunt en de beleving van het team was bewonderingswaardig. In de 53e minuut voorkwam de sterk keepende Jeffrey Meijboom de gelijkmaker van Gerben Prins. Dit was een van de weinige wapenfeiten in de 2e helft van de thuisclub. Via messcherpe counters viel al snel de 0-2 en ruim een kwartier voor tijd zelfs de 0-3. Michael Sloof en Tim Driece kwamen nog in het veld, maar ook zij konden het tij niet keren. Kort voor tijd was een acrobatische omhaal van Steven Oosthoek opnieuw een prooi voor keeper Jeffrey Meijboom.

VV Pernis won deze middag terecht en verdiend op Sportpark Spartacus. Door deze zure nederlaag blijft de formatie van Hans de Heer steken op de 9e plaats met vijf punten voorsprong op het op de PD-plaats staande SC Botlek. Zaterdag 6 april wacht de belangrijke uitwedstrijd in en tegen Vierpolders. Dinsdag 2 april reist de Jonge Spartaan eerst nog af naar Rotterdam, waar zondag 3e klasser Blijdorp wacht voor een wedstrijd om de Corso (Rijnmond) cup.

Scoreverloop:

44e 0-1 Mikey Witte

56e 0-2 Milan Goudzwaard

73e 0-3 Zidane Lo-Kloeng-Shioe

De prima leidende arbiter Maarten Streef uit Gouda gaf geel aan Marc Peeman van De Jonge Spartaan en Milan Goudzwaard van VV Pernis.

Toeschouwers: 250

De Jonge Spartaan: Ferry de Koning, Pim Grootenboer, Jan Willem van Lente, Wiljan Driece (80 Tim Driece), Gerben van der Weele, Raoul Verolme, Gerben Prins, Jordy Frank, Steven Oosthoek, Marc Peeman en Stan Melissant (71 Michael Sloof).

VV Pernis: Jeffrey Meijboom; R. Vlak (85 Mitchell Speksnijder), Jesse Bouman; Mikey Witte; Brett den Uyl; Izak Lavooij, Quincy de Lobel; Milan Goudzwaard (72 Tristan van Dijk); Collin Holkamp (81 Niels Degenaars); Gino Blom; en Zidane Lo Kioeng Shioe.

Klik hier voor alle foto’s van Bert Spits

1 reactie
  1. Jordy Kaptein zegt

    Gino Blom

Laat een antwoord achter