DCV gelukkigste in moeizame derby

0

Spirit heeft de IJsselderby in Krimpen met 1-0 verloren. Op een moeilijk bespeelbaar veld en ongunstige weersomstandigheden was DCV uiteindelijk de gelukkigste ploeg. Even onachtzaamheid in de Spirit defensie werd met een rake kopbal afgestraft. Het was één van de weinige inzetten op het doel van Max van Herk, die nagenoeg geen reddingen hoefde te verrichten. Zijn collega aan de andere kant van het veld heeft dat wel moeten doen. Het waren er niet veel, maar in de 1e helft moest hij een bal, die door de wind een rare curve maakte, net over de lat tikken. In de 2e helft kon hij met de toppen van zijn vingers een inzet van Laurens Visser tot corner verwerken.

Het was geen hoogstaande wedstrijd. De harde wind en het drassige veld maakte het voor beide ploegen moeilijk om een fatsoenlijke wedstrijd op de mat te leggen. De korte regen buien hielpen daar ook niet bij. Vlak voor rust kregen de spelers zelfs nog een flinke hagelbui op hun dak. Scheidsrechter Van Kommer wilde niets van een tijdelijke pauze weten en liet gewoon doorspelen, in tegenstelling tot wedstrijden bij nabij gelegen buurgemeenten.

In de 2e helft hielden de weergoden het een beetje voor gezien. De wind was iets gaan liggen en zelfs het zonnetje kwam door. Het veld bleef moeilijk bespeelbaar, maar met name Spirit kwam wat meer voor het Krimpense doel. Het moest ook wel, want kort na rust was DCV op een 1-0 voorsprong gekomen. De vrije trappen en corners van Eric Jansen werden steeds gevaarlijker en zorgden voor hachelijke momenten voor het doel van DCV. Inzetten werden geblokt of gingen net voorlangs. Laurens Visser kreeg daarbij nog de grootste kans. Van dichtbij schoot hij de bal over.

Spirit wist wéér niet in Krimpen voor de competitie te scoren. DCV had misschien over het algemeen het betere veldspel, maar Spirit had de meeste en beste doelkansen. Met een gelijkspel was waarschijnlijk iedereen content geweest, maar DCV pakte de 3 punten. Dat werd na het eindsignaal enthousiast gevierd. Met de overwinning blijft DCV koploper, gevolgd door Neptunus-Schiebroek, Nieuwenhoorn en Sparta. De achtervolgers behaalden alles drie ook een overwinning.

Spirit zal deze week de ‘schade’ moeten gaan opnemen. De nederlaag had in de stand geen consequenties. Maar de personele bezetting heeft wel een deuk opgelopen. In de slotminuut kreeg Timme van Hof nog de rode kaart (vasthouden doorgebroken speler). Samen met Virgil Munsel, die in de 1e helft geel kreeg, zullen in ieder geval volgende week geschorst zijn. Ook wordt gevreesd voor Robbin Brouwer, die voortijdig met een hamstring blessure het veld moest verlaten. Volgende week komt Sparta op bezoek in Ouderkerk. Sparta won zaterdag met ruime cijfers van Hellevoetsluis (4-0). 

Foto: Rene Bitter Klik hier voor alle foto’s

DCV trekt aan het langste eind in de IJsselderby

Door Peter Blankers

Vandaag de derby van de polderjongens, de wedstrijd waarnaar in beide dorpen het hele jaar wordt uitgekeken en vaak ook voor een grote opkomst zorgt (800+). Ofwel de “el classico” van de Krimpenerwaard. De eerste wedstrijd eindigde na een spannende ontknoping in een 1 -1. Spirit beleeft niet het seizoen wat er van verwacht werd, mede door het vele blessureleed van dragende spelers en vinden we terug in het midden van de ranglijst. DCV doet het daarentegen uitstekend. DCV vandaag zonder de geschorste Beumer, die wordt vervangen door van Wageningen, verder speelt DCV in de vertrouwde bezetting.

Jammer genoeg geen lekker voorjaarszonnetje maar gure herfstachtige weersomstandigheden met een stormachtige wind, dit in combinatie met het veld en een derby zorgde ervoor dat er in de eerste helft niet zoveel te beleven viel, eigenlijk helemaal niets. Zo ergens halverwege de eerste helft kan eindelijk een DCV’er alleen op de de spirit keeper af, maar een verkeerde aaanname zorgt ervoor dat de kans verloren gaat voor deze is geschapen. Ensing moet een keer reageren op op een bal die ineens richting de goal waait. Dit waren danwel zo ongeveer alle wapenfeiten voor wat betreft het voetbal in de eerste helft. De weergoden waren vandaag beduidend actiever, dan de spelers  met aan het einde van de eerste helft nog een fikse hagelbui, die zo uit Siberie leek te komen.

Bij de aanvang van de tweede helft, is er zowaar een zonnetje aanwezig en “lijkt” de wind iets minder, misschien dat dat het voetbal van beide kanten ten goede komt. Eindelijk een fatsoenlijke aanval opgezet door de rechtsback van DCV Bestebroer, die de bal na een kaats meekrijgt, zijn tegenstander op de achterlijn passeert, de bal keurig op het hoofd van van Wageningen legt en die knikt netjes de 1 -0 binnen. Van Wageningen wordt moegespeeld hierna gewisseld, voor van Veen om de ruimte die er komt optimaal te benutten. Spirit moet inderdaad wat meer komen en probeert hoger druk te zetten, maar wat meer dan wat corners en vrije schoppen levert dit niet op en krijgt eigenlijk maar een kans uit een corner. DCV kan met de snelle van Veen nog een keer alleen richting de keeper en is er ook nog een discutabel buitenspel momentje. Aan het einde van de wedstrijd breekt van Ingen nog een keer door en trekt van ’t Hof aan de noodrem en moet met rood vertrekken. Er wordt nagenoeg geen tijd bijgetrokken en al spoedig klinkt het eindsignaal.

Eindstand 1 – 0, mede door het slechte weer, net niet de opkomst die je hoopt en zeker niet het voetbal waar je voor komt kijken. Wel gaf de 1 – 0 een juiste weergave van de wedstrijd weer, waarbij DCV zeer effectief met de spaarzame mogelijkheden omging, die het wist te creeren en Spirit alleen uit dode spelmomenten in de buurt van Ensing wist te komen, maar geen grote kans weet te scheppen.

Opstelling DCV : Ensing, Bestebroer, Fonseca, Blankers, Henze, Groen, Meijer (Kranenburg), van Ingen, van Wageningen (van Veen), Schrader en de Reuver.    

Foto’s zijn te vinden in het fotoboek. Klik hier

Laat een antwoord achter