Barendrecht op bezoek bij Rijnsburgse Boys

0
Foto: Carlo Teunissen

Het tegen degradatie strijdende Barendrecht gaat zaterdag op bezoek in de Bollenstreek. Rijnsburgse Boys is daar de gastheer van de rood/witten.

Drievoudig hoofdklasse-kampioen Rijnsburgse Boys zakte de afgelopen weken een beetje weg op de ranglijst. De ploeg van trainer Wilfred van Leeuwen moest zijn meerdere erkennen in Kozakken Boys (1-2), Spakenburg (3-4) en AFC (0-2). Door die drie nederlagen op rij staan de tricolores momenteel op de twaalfde plaats. Rijnsburgse Boys wil graag terug naar het linkerrijtje en moet daarvoor zaterdag uiteraard winnen tegen Barendrecht.

Wedstrijden van de ‘Uien’ zijn dit seizoen in ieder geval een garantie voor doelpunten; Rijnsburgse Boys scoorde al 49 keer, maar kreeg ook al 53 treffers tegen. Tekenend voor die statistieken was de ontmoeting op sportpark De Bongerd eerder dit seizoen, die in een spectaculaire 4-5 eindigde. Rijnsburgse Boys nam al binnen tien minuten een 3-0 voorsprong en leek een gemakkelijke middag te krijgen in Barendrecht, maar de rood/witten knokten zich terug in de wedstrijd en hadden in de slotfase zelfs een gelijkspel verdiend.

Voor Barendrecht is het inmiddels code rood als het gaat om de strijd om lijfsbehoud. De nacompetitie kan eigenlijk nauwelijks meer worden ontlopen, maar door de nederlaag bij FC Lienden afgelopen week moet Barendrecht zelfs alle zeilen bijzetten om de laatste plaats te ontlopen. De voorsprong op hekkensluiter VVSB is nog vijf punten, maar de rood/witten willen die afstand zaterdag uiteraard graag vergroten.

De wedstrijd tussen Rijnsburgse Boys en Barendrecht wordt zaterdag om 15.30 uur afgetrapt op sportpark Middelmors in Rijnsburg.