ASWH herbergt Arubaans international

0

De kans is aanwezig dat ASWH eind deze week weer een international rijker is. Verdediger Noah Harms, die in de winterstop aansloot bij de selectie van trainer Cesco Agterberg, is namelijk geselecteerd voor de nationale ploeg van Aruba. Momenteel verblijft hij al op Aruba in voorbereiding op de interland van 22 maart.

Aruba neemt het in de laatste kwalificatiewedstrijd voor de Nations League in de CONCACAF op tegen Saint Lucia. Deze wedstrijd zal bepalen in welke groep Aruba gaat spelen. Momenteel staat het land 18e op de plaatsingslijst. In het gunstigste geval stijgt Aruba dusdanig hard, dat het niet alleen in groep B – de middelste groep – zal spelen, maar zich ook kwalificeert voor de Gold Cup. Dit toernooi is vergelijkbaar met bijvoorbeeld het EK, de Copa America of de Afrika Cup. Bij een nederlaag kan Aruba echter ook in groep C belanden, de laagste groep. Het kan dus nog alle kanten op.

Als bondscoach Martin Koopman, een Nederlander, in de wedstrijd een beroep zal doen op Harms, maakt hij zijn debuut. Een andere speler met een ASWH-verleden, middenvelder Josh Gross Santana, is deze keer niet geselecteerd. Hij vertrok onlangs bij ASWH om het seizoen af te maken bij de Arubaanse club SV Dakota.

Overig Nieuws

Laat een antwoord achter