ASWH geeft voorsprong weg tegen Harkemase Boys

0

ASWH heeft vanmiddag een pijnlijke nederlaag geleden tegen Harkemase Boys. De Friezen namen de volle buit mee naar huis (2-3), maar de manier waarop dat gebeurde zorgde voor een flinke kater aan Ambachtse zijde.

Veertig minuten lang was er namelijk geen vuiltje aan de lucht voor ASWH. De ploeg van trainer Cesco Agterberg bouwde dankzij treffers van Peter Verhoeve en Lester Pires een 2-0 voorsprong op. Bovendien kregen de Ambachters genoeg kansen om de comfortabele marge uit te breiden. Kort voor rust gaf ASWH de wedstrijd echter uit handen. Binnen drie minuten scoorde Harkemase Boys twee keer, waardoor de bezoekers uit het niets een comeback bewerkstelligden. Daarmee was de spanning volledig terug.

In de tweede helft loerden beide ploegen op een derde treffer. Uiteindelijk maakten de Friezen de 2-3 en dus droop ASWH teleurgesteld af. Door de nederlaag zakten de Ambachters weer naar de twaalfde plaats en nam de achterstand op de teams in het linkerrijtje toe. Gelukkig verloor nummer vijftien SJC ook, zodat de op het oog veilige marge naar beneden wel in stand bleef.

ASWH – Harkemase Boys 2-3 (2-2). 16. 1-0 Peter Verhoeve (strafschop) 29. 2-0 Lester Pires 40. 2-1 Robert Stelpstra 43. 2-2 Henny Bouius 72. 2-3 Jochem van Putten
Scheidsrechter: Gert Keijl

ASWH: Stefan Kok; David Almeida, Stanley Husen, Peter Verhoeve, Gilmaro van de Werp (82. Bilal El Amrani); Jesper van den Bosch, Fabian Korporaal, Menno Vooges, Nick Slotboom (82. Nebi Tiryakioglu); Ismail Yildirim, Lester Pires

Harkemase Boys: Erick Jansema; Jesse Renken, Jens Jurn Streutker, Iloba Achuna, Joris Voest; Dennis van Duinen, Noureddine Boutzamar (87. Willem Huizing), Henny Bouius; Jochem van Putten, Robert Stelpstra (46. Mark Bruintjes), Pier Veldman