Hellevoetsluis – Neptunus gestaakt

0

Wat weer een mooie sportieve wedstrijdmiddag voor de Rotterdammers moest worden werd zeven minuten voor de rust abrupt beëindigd door een uiterst zorgwekkende gebeurtenis.
Linkervleugelverdediger Nick Erkelens werd in een luchtduel met Tommie van Schaijk dusdanig tegen zijn onderkaak geraakt, dat hij buiten bewustzijn raakte. Door het kordate optreden van de verzorgers Ronald van der Laan en Ritus Vissers en de zorgwekkende hulp van mevrouw van Diest, de moeder van Stefan kon hij in stabiliteit gehouden worden. Het wachten was op de broeders van de ambulancedienst, die op het veld de nodige medische zorg moesten verlenen, voordat hij naar het Maaslant ziekenhuis kon worden vervoerd. De angst en schrik bij de spelers, begeleiding en toeschouwers was groot. Scheidsrechter Kuup nam de enige juiste beslissing, dat verder spelen na deze tragische situatie onmogelijk was. Later op de avond vernamen wij de heugelijke mededeling dat Nick naar huis mocht om daar te herstellen.

De wedstrijd zelf was nog wel zo goed begonnen voor de Rotterdammers. In de eerste minuut moest doelman Sander van Rijn al een schot van Faybian Hertstein over de lat tikken. Vijf minuten later liet hij een schot van Sander Duin los. Leroy van Bueren anticipeerde daar goed op. Gaf de bal voor op de vrijstaande Mike Janssen, die vroeg in de wedstrijd 0 – 1 afdrukte. Hellevoetsluis stelde daar weinig tegenover of het moest de poging van Kan Luyendijk in de 17e minuut zijn, die voorlangs het doel zeilde. In het eerste half uur moest Hellevoetsluis al twee spelers wisselen die door ongelukkige acties zichzelf blesseerden. Neptunus-Schiebroek had de wedstrijd goed onder controle tot het hierboven vermelde incident daar een einde aan maakte.

Neptunus-Schiebroek: Angelo Spanjaart, Elroy Wijngaarde, Machiel Lourens, Sander Duin, Nick Erkelens, Stefan van Diest, Faybian Hertstein, Tom Houtschilt, Leroy van Bueren, Paul Hoekstra, Mike Janssen

Hellevoetsluis: Sander van Reijn, Vincent Mast, Onur Furuncu, Patrick Struijk (30e min. Tom Sleeuwenhoek), Victor Hartog, Sander van Pelt (12e min. Gaultier Obiango), Ken Luyendijk, Serkan Yavuzyigitoglu, Frenk van Gelderen, Tommie van Schaijk, Brian Poelman