VFC met 10 kopje onder tegen TOGB

Afgelopen zondag regende het pijpenstelen, tijdens de streekderby tussen TOGB en Oliveo. Vandaag leek het lente. De toeschouwers stonden of zaten in Vlaardingen op het zonovergoten sportpark VFC voor het duel in de 2e klasse D tussen VFC en TOGB. TOGB is het team dat fier bovenaan staat in 2D en wekelijks getest wordt door de tegenstander. Trainer coach Ronald Ermes kon vandaag niet vanaf de start op Vince Luijken na de vaste basis het veld in sturen. De eerste ontmoeting tussen VFC en TOGB op het Hoge Land leverde een 5-0 zegen op voor TOGB. Nadat beide teams aan het publiek waren voorgesteld werd onder leiding van scheidsrechter Van Horssen aan het duel begonnen. 

TOGB probeerde direct grip op haar opponent te krijgen en nam het initiatief. Nadat TIm Knulst aan de noodrem trok om Ian Bakker vrije doorgang naar het VFC doel te ontnemen, mocht de verdediger met rood inrukken. Het is een gegeven dat het niet altijd makkelijk voetballen is tegen 10 man. Dit bleek ook vandaag. Waar TOGB dit seizoen vaak veel kansen weet te creëren en vaak op doel schiet, was dit in Vlaardingen niet vanzelfsprekend. Of het nu kwam door de lenteachtige omstandigheden, het gemis van aanvoerder Vince Luijken, of iets anders, feit was dat het niet liep bij TOGB. Trainer coach Ronald Ermes had zijn handen vol aan het coachen van zijn team. Na pogingen van Glenn van der Burg, Rob Gerritsma en Glenn den Uijl kwam TOGB toch op voorsprong, na goed doorgaan op rechts van Glenn den Uijl was het Damiano Vaudo dievlak voor rust de 0-1 achter doelman Casper Ketting in het doel te schieten. Het bleek de enige treffer in het eerste bedrijf.

VFC startte in de tweede helft met een alles of niets offensief. TOGB had de handen vol aan de 10 VFC spelers, maar de Vlaardingens waren niet bij machten om de opening in de TOGB defensie te vinden. Ian Bakker en Younes Assaih werden afgelost door Vince Luijken en Emergan Bagcan. Door het inbrengen van beide spelers ging TOGB meer druk op het VFC doel zetten. Na een prima TOGB aanval over rechts werd de bal teruggelegd vanaf de achterlijn en stond Vince Luijken klaar om de bal binnen te schieten, 0-2. VFC kreeg meerdere malen de kans om vanuit een spelhervatting rond de zestien, de aansluit treffer te scoren, maar slaagde hier niet in. Na het laatste fluitsignaal was de 13e overwinning van TOGB een feit. Komende zondag wordt op het Hoge Land het inhaalduel met Xerxes DZB gespeeld. Reden om rond 14.00 uur present te zijn.

Bekijk diverse foto’s van deze wedstrijd in het fotoboek

Vacatures

Inloggen op VoetbalRotterdam.nl

Voer onderstaand uw gegevens in

Maak een account aan

Fill the forms bellow to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.