Verdedigende versterking voor TOGB (zo)

0

De bijna twee meter metende 28-jarige inwoner van Berkel en Rodenrijs Dewie van Wichen komt komend seizoen de verdediging van TOGB versterken. Van Wichen is momenteel actief voor het in de zondag  1ste klasse spelende sv Den Hoorn. Hij voetbalde vanaf de jeugd bij  Oliveo, waar hij na negen seizoenen senioren selectievoetbal vorig jaar de overstap maakte naar sv Den Hoorn.

Waarom de overstap naar TOGB als je pas een jaar bij Den Hoorn speelt?

Ik ben door Den Hoorn benaderd toen ik bij Oliveo speelde. Ik had het bij Oliveo onwijs naar mijn zin waar ik bovendien voetbalde met vrienden. Maar bij Den Hoorn speelde ik een klasse hoger en het is een vergelijkbare club als Oliveo, alleen 2x zo groot. Ik heb dus uiteindelijk besloten om de uitdaging aan te gaan en over te stappen naar Den Hoorn. Ik ben voordat ik de overstap naar Den Hoorn maakte door meerdere clubs benaderd, maar dit waren  meestal clubs uit de 2e klasse. Dus logische dat ik lekker bij Oliveo bleef voetballen in de 2e klasse. Ik zou alleen een overstap willen overwegen als het een niveautje hoger zou zijn. En dat was dus uiteindelijk bij Den Hoorn het geval.

De kans is groot dat TOGB volgend seizoen in de 1ste klasse uit zal komen. Heeft dit invloed gehad bij je beslissing om naar TOGB te komen?

Absoluut. Op dit moment voetbal ik in de eerste klasse en het niveau is leuk om actief op te zijn. Het gaat er allemaal wat sneller aan toe als in de tweede klasse. Dus dat heeft zeker meegespeeld. Ik zou graag nog een aantal jaren willen spelen in de eerste klasse of hoger.

Eerder heb je negen jaar in de selectie van Oliveo gespeeld. Je hebt dus ruime ervaring als verdediger. Kun je uitleggen wat je voor TOGB kunt betekenen?

Het plan wat trainer Ronald Ermes aan mij heeft geschetst kwam erg positief op mij over. Met m’n jarenlange ervaring zou ik met TOGB de weg omhoog willen inslaan en leuke resultaten als voetballer willen bereiken. Met mijn ervaring en leeftijd zou ik de jonge ploeg op dit moment willen en kunnen steunen. Bijkomend voordeel voor mij is dat ik in Berkel en Rodenrijs woon en met vijf minuten op de fiets bij TOGB ben, terwijl ik naar Den Hoorn met de auto al snel 20 minuten onderweg ben.

Laat een antwoord achter