Van Dorp (Zwaluwen) naar Scheveningen

0

Vincent van Dorp (23) maakt de overstap nar Scheveningen van hoofdklasser Zwaluwen Vlaardingen, waar hij als vaste basisspeler aan zijn tweede seizoen bezig is.

Zijn jeugdopleiding genoot hij voor een groot deel bij Excelsior Maassluis, waar hij na een uitstapje naar Feyenoord A1 als senior terugkeerde. In zijn tweede seizoen bij de hoofdmacht maakte hij indruk en stond vrijwel altijd (inclusief de van Scheveningen gewonnen duels) in de basis van het elftal dat kampioen werd van de Topklasse zaterdag en vervolgens ook landskampioen werd.

Het seizoen daarna viel de keuze vaker op het centrale verdedigingsduo Daan Smith en Sefa Kurt maar kwam Van Dorp van de 26 duels bij de wedstrijdselectie toch nog tot tien wedstrijden in de hoofdmacht. Het seizoen daarna volgde de bewuste keuze voor meer speeltijd bij de ambitieuze hoofdklasser Zwaluwen Vlaardingen. Van Dorp is een centrale verdediger die ook op de rechterflank uit de voeten kan. Hij werkt als fysiotherapeut in Den Haag en woont binnenkort op een steenworp afstand van sportpark Houtrust.

Laat een antwoord achter