TOGB nog steeds ongeslagen in 2D

0

TOGB heeft met de 3-0 overwinning op Oliveo haar 12e zege van het seizoen geboekt en is na 14 wedstrijden nog steeds de ongeslagen koploper in de 2eklasse D. De streekderby speelde zich onder kletsnatte omstandigheden af en was een heerlijk open en sportieve wedstrijd om naar te kijken.

De opdracht voor het team van Ronald Ermes was simpel, snel het verschil maken om Oliveo niet de indruk te geven te kunnen stunten op het Hoge Land. Met de met kuitklachten noodgedwongen op de bank startende Vince Luijken, zat de aanvoerdersband vandaag om de arm van Glenn den Uijl. Den Uijl gaf eerder deze week aan ook volgend seizoen selectiespeler van TOGB te willen zijn en wil zijn jonge teamgenoten graag (nog) beter laten functioneren.

Na wat poging op doel van TOGB was het in de 12e minuut raak voor de gastheren. Op aangeven van Ian Bakker was het Merick Heintjes die de 1-0 liet aantekenen. Binnen het half uur verdubbelde TOGB de marge. Weer was het Bakker die aan de basis stond van de 2-0. De doelpuntenmaker van de 2-0 was Rob Gerritsma die de voorzet van Ian Bakker binnen wist te werken. TOGB dicteerde de wedstrijd en kreeg heel veel ruimte van Oliveo. De geel zwarten creëerde veel kansen, maar scoorde te weinig aldus Ronald Ermes na afloop. We verzaakten om meer doelpunten te maken en waren slordig in de afwerking.

Halverwege was er wel de comfortabele voorsprong. Oliveo dat haar laatste drie duels had weten te winnen, stichtte niet echt veel gevaar in de zestien van TOGB. Er was slechts één aanval waar Jesper Stijnman zich moest onderscheidde. De doelpoging van de ploeg uit Pijnacker werd door Stijnman onschadelijk gemaakt. In de tweede helft werd TOGB niet gedwongen om tot het gaatje te gaan. Wellicht was dit de reden dat het team uit positie liep en niet voor een grote uitslag leek te gaan. Vlak voor het einde was er wederom een goal voor TOGB. Na goed doorgaan van linksback Younes Assaih was het Merick Heintjes die de 3-0 op het scorebord zette.

Wederom een comfortabele zege voor TOGB, dat volgende week zondag afreist naar Vlaardingen voor de terugwedstrijd tegen VFC. De aftrap op sportpark VFC is om 14.00 uur.

Laat een antwoord achter