‘s-Gravenzande en Spijkenisse gelijk (Video)

0
Op een koud en winderig Sportpark Juliana is het een niet bijster goede maar spannende partij voetbal die doelpuntloos eindigt. Er vallen weinig kansen te noteren; de twee grootste kansen, voor beide ploegen één, worden knap verijdeld door de keepers.
 
Spijkenisse treedt aan met een tamelijk onervaren basiself. Onder andere Barragan, Bourgonje, Van der Pluijm, Polet, Tol en El Fazazi ontbreken. Het is een bij vlagen slordig duel, mede door de harde wind die over de lengterichting van het veld staat. In de eerste helft hebben de groen-witten de wind in de rug, toch is het de thuisploeg die vlak voor rust bijna scoort. Door uitstekend keeperswerk van Termijn blijft een achterstand bespaard. Na een half uur raakt Amsterdam geblesseerd, Gosepa vervangt hem.
 
Na de rust wordt het spel levendiger. Holwijn ziet net geen kans tot scoren te komen, de keeper van ‘s-Gravenzande redt uitstekend. Beide ploegen knokken voor de winst maar weten weinig kansen te creëren. Al met al een best aantrekkelijke wedstrijd, waarin Spijkenisse in de slotfase twee debutanten kan noteren; Zuidgeest en Erdogan.
 
De redelijk onopvallend leidende scheidsrechter Fikkert houdt de kaarten op zak. 
 
FC ‘s-Gravenzande; Danny Koning, Gijs Abbas, Ruben de Groot, Sander Koeleman, Yuri Westhoff, Twan van Meerten, Menno Roodenburg (80. Patrick Triep), Frank Broos (80. Ziko Özdemir), Roy Vermolen, David Belic, Samet Dag. 
 
VV Spijkenisse; Michael Termijn, Yassire Hamdani (81. Tyrone Zuidgeest), Anthony Bentem, Peter de Lange, Stefano Goncalves, Justin Lenny Holwijn (83. Yilmaz Erdogan), Danny Groos, Felino Jardim, Rephendry Amsterdam (31. Demi Gosepa), Glenn Rijsdijk, Jesse Luijkx.