Ruime winst Vierpolders op Piershil

0

Op zaterdag 9 februari speelde Vierpolders onder stormachtige omstandigheden zijn veertiende competitiewedstrijd tegen het nog immer puntloze Piershil.

Op een stil sportveld aan de Piershilse Molendijk, voor slechts zo’n dertig toeschouwers, begon Vierpolders echter voortvarend en binnen tien minuten stond het reeds 0 – 2 door twee treffers van Douwe Zijlstra. Ondanks deze snelle voorsprong ontstond er wat onnodige irritatie bij een enkeling aan Vierpolders’ zijde wat zo maar tot een totaal onnodige gele kaart had kunnen leiden. Gelukkig was de scheidsrechter goed bij de les vandaag en hield hij de kaarten op zak. In het vervolg van de eerste helft beperkte Piershil zich tot massaal tegenhouden en dat op eigen helft. Die wind tegen in de eerste helft voor Piershil hielp daar ook al niet aan mee. Vierpolders speelde echter in een te traag tempo en ook de nauwkeurigheid liet te wensen over. De vele toegekende vrije trappen vlogen allemaal over en naast het doel. Toch werd er voor rust nog twee keer gescoord: Ruud Hakbijl met een schot van afstand en Jesper Lakerveld met een fraaie omhaal zodat met een 0 – 4 ruststand de kleedkamer werk opgezocht.

In de tweede helft, met wind mee voor de thuisploeg, kwam er meer ruimte voor Vierpolders. Alleen door het slechte aanspelen van de spitsen viel het aantal doelpunten nog tegen. Ricardo Nijsen maakt na vijftig minuten de 0 – 5. Daarna viel pas achttien minuten voor tijd eindelijk de 0 – 6 door een actie van de ingevallen Patrick Scheerhoorn. Hiermee was het verzet van het vermoeide Piershil wel definitief over. Glenn Stoffers en nog twee keer Nijsen zorgden voor de 0 – 9 stand. De blauwzwarten konden de nul van de thuisploeg echter niet vasthouden. Piershil zorgde in de laatste minuut met een fraaie treffer voor de 1 – 9, tevens eindstand.

Piershil, een jonge onervaren ploeg, verdient echt een compliment, omdat zij ondanks de ruime nederlagen toch sportief blijven voetballen, bij deze dus! Vierpolders deed wat het moest doen vandaag, ruim winnen.

Vierpolders dat nu op de zevende plaats staat en thuis nog ongeslagen is ontvangt komende zaterdag 16 februari Rozenburg aan de Coosenhoek. Rozenburg, met veel Brielse gezichten in de ploeg, staat in de competitie op de tweede plaats met drie punten achterstand op 
koploper Binnenmaas en zal er dus alles aan doen om de punten mee te nemen om in het kielzog van Binnenmaas te blijven. Aan de mannen van trainer Paul Bestebreur de taak om gedisciplineerd, nauwkeurig en zonder rare maniertjes te spelen en de punten daarmee in Vierpolders te houden

Laat een antwoord achter