Neptunus Schiebroek loopt averij op tegen CWO

0

Een stevige zuidwesterstorm, die in de lengte van het veld aan de Hazelaarsweg waaide, maakte goed voetbal voor beide ploegen eigenlijk onmogelijk. Toch lukte het Neptunus-Schiebroek om vele kansen te creëren en moet je tot de slotsom komen dat je onnodig punten hebt verspeeld. Vooral in de tweede helft met de wind in de rug kregen zij diverse mogelijkheden om een ruime zege te bewerkstelligen.

Direct al in de eerste minuut gaf Chahine Lobiyed een strakke voorzet op Faybian Hertstein. Helaas kwam hij voor de bedrijvige aanvaller op zijn hak terecht. Toch was het CWO dat de score in de derde minuut al opende. Een hoekschop van Mike van der Meer verdween direct langs iedereen laag bij de eerste paal binnen 0 – 1. In de 5e minuut werd Igor Markovic vrijgespeeld, maar was het doelman Angelo Spanjaart met een goede redding een nieuwe treffer voorkwam. Twee minuten later schoot Leroy van Bueren op doel, Zijn inzet ging via een verdediger rakelings langs de paal. In de 11e minuut gaf Daniel van Delft een goede steekpass op Faybian Hertstein die met zijn schot de verste paal trof. Halverwege de eerste helft ging een poging van Machiel Lourens voorlangs. In de 27e minuut schoot Laurens Cruz na een afgeslagen vrije trap via de vuisten van Angelo Spanjaart op de lat. Na ruim een half uur gaf Faybian Hertstein de bal voor op Leroy van Bueren, die vergat om de bal voor een open doel in te koppen. Uit de hoekschop werd de bal door een CWO verdediger van de doellijn gehaald. Daarna zette de thuisclub nog druk naar voren, maar de aansluitingstreffer, die wel verdiend geweest zou zijn werd voor de rust niet meer gescoord.

Na de onderbreking ging de thuisclub direct op jacht naar de gelijkmaker. Chahine Lobiyed bereikte met een crosspass op rechts Faybian Hertstein, maar doelman Daniel van der Knijff tikte de inzet twee minuten na rust over de lat. In de 50e minuut wist Leroy van Bueren met zijn lichaam een lage hoekschop van Faybian Hertstein over de doellijn te drukken. Met een soort gelijke score als de gasten, kwam de gelijkmaker op het scorebord 1 – 1. Neptunus Schiebroek kreeg in deze fase zes hoekschoppen achter elkaar. In een ervan kopte Volkan Unlu vrijstaand onder de bal door. Na een uur ging Faybian Hertstein goed door. Zijn trekbal op Volkan Unlu was op maat, maar de middenvelder schoot van dichtbij over het doel. In de 70e minuut kreeg Neptunus-Schiebroek een vrije trap, die door Sander Duin tegen de lat werd geschoten. Een kwartier voor tijd stompte doelman Daniel van der Knijff een hard schot van Chahine Lobiyed uit zijn doel. In de 82e minuut kreeg Mike Janssen vrij voor het doel de bal op een presenteerblaadje van Leroy van Bueren, maar gehaast raakte hij de bal niet goed en ging ook deze kans ruim over de lat. In de blessuretijd probeerden beide ploegen nog wat te forceren, maar er vielen geen doelpunten meer. Waar de ploeg uit Vlaardingen het puntje koesterde, liepen de Rotterdammers zeer teleurgesteld van het veld. De kans om weer mede koploper te worden hebben zij laten liggen.

Scheidsrechter M. van Ekelenburg floot een goede wedstrijd. Hij gaf gele kaarten aan Massaro Latuheru, Chahine Lobiyed en Machiel Lourens (allen Neptunus-Schiebroek).

Neptunus-Schiebroek: Angelo Spanjaart, Elroy Wijngaarde, Sander Duin, Machiel Lourens, Massaro Latuheru, Stefan van Diest, Paul Hoekstra, (21e min. Volkan Unlu), Daniel van Delft (46e min. Mike Janssen), Chahine Lobiyed, Leroy van Bueren, Faybian Hertstein

Laat een antwoord achter