NBSVV nieuwe amateurpartner van Excelsior

1

Excelsior Rotterdam en NBSVV uit Nieuw-Beijerland zijn sinds zondag 10 februari officieel aan elkaar verbonden. Tijdens een korte bijeenkomst in de rust van de wedstrijd tussen Excelsior en FC Emmen werd de samenwerkingsovereenkomst tussen beide partijen ondertekent.

NBSVV is de veertiende club die zich verbindt aan Excelsior als amateurpartner. Eerder tekende namelijk ook FC Binnenmaas, Hellevoetsluis, Spirit, Be Fair, Woerden, Jodan Boys, NOC Kralingen, PSV Poortugaal, Rotterdam United, Smitshoek, Voorschoten ’97, CKC en XerxesDZB de samenwerkingsovereenkomst.

Afgelopen zondag werd er dus door beide partijen een krabbel gezet. Een samenwerking die tot stand kwam omdat Excelsior4All-voorzitter Niels Redert en Technisch commissielid van NBSVV Stefan van Alphen elkaar al goed kennen vanuit de Business Club bij Excelsior. “Er was een Excelsior Clinic bij NBSVV en omdat Niels en ik elkaar dus al kennen, ben ik met hem aan de praat geraakt over het amateurpartnerschap. Vervolgens hebben we gekeken of er mogelijkheden waren voor een samenwerking en die zijn er. Hierop hebben we besloten om het plan door te zetten”, aldus Van Alphen.

Een plan waar NBSVV in de toekomst voordeel uit kan halen zo beweert Van Alphen: “Deze samenwerking kan een impuls geven aan de kennis van de huidige trainers, dit zijn momenteel namelijk vooral vrijwilligers. Daarnaast zijn de clinics natuurlijk hartstikke leuk en is het een mooie referentie voor onze jeugd.”

Ook projectcoördinator amateurpartners Thomas Oostendorp van Excelsior is blij met de samenwerkingsovereenkomst: “Deze samenwerking is goed voor de ontwikkeling binnen het amateurvoetbal. We kunnen namelijk door onder meer het organiseren van clinics, trainingen of andere leuke activiteiten veel doen voor de jeugdspelers (jongens en meiden) van NBSVV. Dat zijn belangrijke maatschappelijke activiteiten en het zorgt er ook voor dat je als Excelsior zijnde gezien wordt.”

NBSVV

“NBSVV is een kleine dorpsvereniging die dit jaar alweer 70 jaar geleden is opgericht. Een club waar het ons-kent-ons-gehalte erg hoog is en het eigenlijk altijd heel gezellig is. De club is echt een belangrijke maatschappelijke factor in ons dorp”, vertelt Stefan van Alphen.

De jeugd van NBSVV speelt onder de naam SJO Korendijk. Korendijk is een samenwerking tussen de jeugdafdelingen van de voetbalverenigingen Goudswaardse Boys, Piershil en dus NBSVV. Het doel van de gecombineerde jeugdafdeling is dat elk kind op zijn/haar leeftijd op zijn/haar niveau kan voetballen. Daarnaast hoopt het eerste elftal in de toekomst te profiteren van de samenwerking tussen de drie clubs. Momenteel speelt NBSVV 1 in de vierde klasse, maar de club hoopt in de toekomst door te kunnen groeien naar een stabiele derde klasser.