John van der Toorn: ‘Zolang ik trainer ben van Piershil blijven wij sportief’

15

Piershil is bezig aan een lastig seizoen. Nadat nagenoeg de gehele selectie de club verliet wilde Piershil eigenlijk beginnen in de vierde klasse. De KNVB dwarsboomde dit en een hels karwei was in de maak. Nu na vijftien wedstrijden heeft de ploeg van John van der Toorn 154 doelpunten tegen en werd er slechts zes keer gescoord. Afgelopen zaterdag verloor Piershil met 9-1 van Vierpolders maar werd er toch gefeest. ”Zaterdag werd het doelpunt groots gevierd. Dit zijn de schaarse momenten dit seizoen dus daar genieten wij ook van”, zegt Van der Toorn tegen Radio Hoeksche Waard.

John van der Toorn stroomde in november 2018 in. De oud-trainer van onder meer RDM, Vierpolders, FC Vlotbrug, Rockanje en FIOS wist waar hij aan begon. ”Ik heb ook totaal geen spijt. Er staat een groep met geweldige gasten. Ze zijn nog steeds gemotiveerd en werken echt voor elkaar in het veld. Dit zie ik als een goede basis om stappen te maken.”

De slechte resultaten zorgen ervoor dat Van der Toorn dit seizoen zijn trainingen heeft aangepast. ”Het heeft dit seizoen minder zin om er aanvalspatronen in te slijpen. Wij zijn vooral bezig om wedstrijdsituaties na te bootsen. Verdedigers worden onder druk gezet en vaak trainen wij erop dat de verdedigers in een ondertalsituatie komen te staan. Ik ben drie en een halve maand geleden begonnen en ik zie echt vooruitgang. Ook al zie je dit soms niet aan de resultaten.”

Ondanks alle tegendoelpunten krijgt Piershil vaak ook de complimenten van de tegenstanders. Er wordt niet gekozen voor de ‘botte bijl’ maar voor de sportieve benadering. ”Natuurlijk proberen wij wel het tempo er wel uit te halen maar wij zullen nooit gaan schoppen zolang ik trainer ben. Wij proberen het wel zo irritant mogelijk te maken om zodoende zo min mogelijk doelpunten tegen te krijgen.”

Van der Toorn weet nog niet of hij volgend seizoen ook trainer is van Piershil. ”Daar gaan wij snel over praten. Ik heb het echter goed naar mijn zin en wij gaan zaterdag met frisse moed weer naar Botlek om te scoren of wie weet voor een stuntje.”

15 REACTIES