Excelsior pijnlijk onderuit bij Fortuna Sittard

0

Excelsior Rotterdam is hard onderuit gegaan tegen promovendus Fortuna Sittard. Doordat de Kralingers veel kansen verloren lieten gaan viel de uitslag uiteindelijk ietwat geflatteerd uit: 4-1.

Excelsior begon eigenlijk niet heel slecht aan het duel in Limburg. De eerste grote kansen waren voor de bezoekende ploeg. Toch stonden de Rotterdammers al na een half uur spelen met 2-0 achter. De Griek Lamprou was in beide gevallen de boosdoener. Het tweede doelpunt was een cadeautje van Excelsior speler Oude Kotte.

Ook in de tweede helft was het voetbal van Excelsior vrij degelijk. Dit leidde na vijfenvijftig minuten tot de aansluitingstreffer van Messaoud. Tien minuten later echter was het verschil alweer twee via Marc Diemers. In de slotfase kreeg Excelsior nog veel grote kansen om het duel nog spannend te maken, maar het missen van deze kansen brak de ploeg uiteindelijk op. In de slotfase zorgde Novakovich ervoor dat Fortuna Sittard uiteindelijk nog verder uitliep.

Laat een antwoord achter