Excelsior Maassluis – Koninklijke HFC: Laatste strohalm in periodejacht

0
 

Het verlies tegen HHC Hardenberg (0-2) maakte het er niet makkelijk op maar toch is er nog kans op een periodetitel. Zaterdag speelt Excelsior M namelijk de laatste wedstrijd van de periode tegen de enige overgebleven concurrent: Koninklijke HFC. De Haarlemmers zijn koploper met evenveel punten als de Tricolores maar met een wedstrijd minder én een (iets) beter doelsaldo. Bij een overwinning heeft HFC de periodetitel dus officieel binnen. Bij een gelijkspel is de periodetitel ook zo goed als zeker, alleen een ruime nederlaag in de laatste wedstrijd kan dan nog roet in het eten gooien.

Voor Excelsior M is de opdracht dus simpel: winnen met een zo ruim mogelijke marge. De ploeg van trainer Dogan Corneille keerde afgelopen weekend echter terug op aarde. Na een serie van twaalf ongeslagen wedstrijden op rij blies HHC Hardenberg het sprookje uit. De kans is daarmee aanwezig dat Excelsior M, behalve een mooie plek op de algehele ranglijst, geen beloning krijgt voor de mooie serie. Was de serie iets anders getimed had er wellicht al een periodetitel binnen zijn gehaald, nu wordt het nog een lastige missie.

Koninklijke HFC profiteerde afgelopen zaterdag optimaal van het puntverlies van Excelsior M door met 1-0 te winnen van Jong Vitesse. Met de zege kwam ook voor HFC de serie ongeslagen wedstrijden op twaalf. Voor Excelsior M strandde deze serie dus na de dertiende wedstrijd. Wellicht dat dit ongeluksgetal ook voor HFC een einde aan de reels betekent? Voor de rood-wit-blauwe supporters zou dat goed nieuws zijn.

Dat het een lastige wedstrijd wordt is overigens niet alleen te zien aan de periodestand. Ook in de algehele stand staat Koninklijke HFC er prima voor. De ploeg staat derde met zes punten achterstand (en dus nog een wedstrijd te gaan) op koplopers AFC en IJsselmeervogels. We kunnen Koninklijke HFC dus gerust een outsider noemen voor de titel. Deze mooie notering heeft de ploeg van trainer Gert Jan Tamerus, die een uitstekend debuutseizoen als trainer doormaakt, mede te danken aan de uitstekende verdediging. Met slechts achttien tegengoals is Koninklijke HFC de minst gepasseerde ploeg van de Tweede Divisie. Een ultiem bewijs dat verdedigen minstens net zo belangrijk is als aanvallen. HFC maakte immers maar vier doelpunten meer dan hekkensluiter VVSB. Toch scheelt het op de ranglijst momenteel vijftien plekken.

Excelsior M kan de borst dus nat maken maar juist dat zou ons vertrouwen moeten geven. In de ‘grote’ wedstrijden laten de Tricolores zich immers vaak van hun beste kant zien. Denk o.a. aan de mooie zeges op Katwijk en het gelijkspel op bezoek bij IJsselmeervogels dat zomaar een zege had kunnen zijn of misschien wel moeten zijn.

U kunt dus weer met een gerust hart afreizen naar Sportpark Dijkpolder. Er staat immers een prachtige wedstrijd op het programma. De aftrap is ouderwets om 14:30. De wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter Van den Elzen.