DVV’09 langs FIOS naar periodetitel

1
Foto: Marjo Smit

DVV’09 is bezig aan een ijzersterke reeks wedstrijden de afgelopen maanden. De laatste nederlaag dateert van 27 oktober 2019 toen Vlotbrug met 3-0 te sterk was. Sindsdien lukte het alleen WFB om de Dirkslanders op een gelijkspel te houden. Doordat Vlotbrug de eerste periode heeft gewonnen doet het niet mee in de strijd om de 2e periode. DVV’09 heeft voorafgaand aan deze wedstrijd een voorsprong van vier punten op de naaste belagers en kan zich vandaag in Achthuizen verzekeren van de periodetitel. Net als vorige week onderstreept trainer John Kleijn dat dit de wedstrijden zijn die je als speler graag moet willen spelen. De koppies staan op scherp en lukt het DVV’09 zich voor de 3e maal op rij te verzekeren van nacompetitie?

In de eerste helft is het genieten geblazen in Achthuizen. DVV speelt frank en vrij en overrompelt de thuisploeg in de openingsfase van de wedstrijd. In de 10e minuut leidt een mooi opgezette aanval tot de openingstreffer. Via een aantal schijven komt de bal terecht bij van Bergen. Die speelt met gemak zijn tegenstander uit en haalt vernietigend uit. Dit schot is de keeper te machtig en Melissant is er als de kippen bij om de 0-1 binnen te schieten. Ook de 0-2 laat niet lang op zich wachten. Ditmaal is het een aanval over de linkerkant van het veld. Een strakke voorzet van Boshoven, wordt op fraaie wijze door de Waal met de hak verlengd en via de binnenkant van de paal is de doelman kansloos. In de tussentijd haalt doelman Hanenberg opgelucht adem, wanneer FIOS na één van hun spaarzame uitbraken de paal raakt. De Dirkslanders laten zich hierdoor niet van de wijs brengen en gaan vrolijk door met aanvallen. In de 27e minuut is het DVV wat de marge op drie brengt. Een pass van achteruit valt over de verdediging heen en is de rappe Krijger niet meer bij te houden. Oog in oog met de doelman blijft hij ijzig koel en zo is het binnen het half uur 0-3. Die zelfde Krijger krijgt na een mooie assist van Toes nog een open kans, maar helaas wordt deze door de doelman gered.

In de eerste twintig minuten na rust heeft DVV wat moeite om het ritme van de eerste helft weer op te pakken. Dit resulteert zowaar in een doelpunt van de thuisploeg. Een lange bal van achteruit valt net over de verdediging heen en een aanvaller wipt de bal bekeken over de uitkomende Hanenberg. Dit lijkt DVV weer wat wakker te schudden en wordt de druk op de defensie van FIOS weer wat opgevoerd. In de 75e minuut valt de definitieve beslissing in de wedstrijd. Een scherp aangesneden corner van Toes wordt door R. vd Boogert tegen de touwen gekopt en zo komt DVV op een 1-4 voorsprong. Dit bleek de voorbode voor nog een reeks aan kansen die de blauw-witten in de slotfase kregen. Vrije trappen van Toes en J. vd Boogert wordt maar net gekeerd of gaan rakelings naast. Van Bergen en Brooshooft weten een aantal 1 op 1 kansen niet te verzilveren. En de ingevallen D. vd Boogert ziet een kopbal maar net van de lijn gehaald worden. In de slotfase mag Max van Gils zijn debuut maken in het eerste elftal. De jonge aanvaller liet zich gelijk gelden en kende een prima invalbeurt.

Na het laatste fluitsignaal konden de kurken van de flessen en werd de ploeg nog toegesproken door de trotse voorzitter Rob van Gils. Het feestje werd verder gevierd op de club, waar Wim Groenendijk namens het bestuur voor een heerlijk hapje had gezorgd. Deze derde periodetitel op rij is prachtig en hier mag zeker van genoten worden. Maar het absolute doel van deze ploeg is promoveren. Hier zal de komende maanden keihard voor gewerkt worden om zo scherp en fit mogelijk aan de nacompetitie te kunnen beginnen. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Rockanje. De aftrap is om 14.30!