Derby tussen ZBVH en GOZ eindigt onbeslist

0
Foto: Frank Dijkman

De Hoeksche Waardse derby tussen ZBVH en GOZ op sportpark Hercules is geëindigd in een gelijkspel. De harde wind die diagonaal over het veld stond maakte het voor beide ploegen vanaf het begin moeilijk voetballen. Dit leidde ook tot een rommelige en nerveuze openingsfase waarin weinig risico’s werden genomen. ZBVH had moeite om de spitsen te bereiken om zo tot kansen te komen. GOZ probeerde wel te voetballen maar het speelde hierbij te slordig. Zo werd zonder noemenswaardige kansen de rust bereikt.

De tweede helft bracht al vanaf het begin meer actie. In de 47e minuut werd een afgeslagen bal door Niels de Visser in één keer op de pantoffel genomen. Mede door de wind vloog deze bal onhoudbaar in de rechter kruising. ZBVH liet het hier niet bij zitten en kwam na deze goal wat beter in de wedstrijd. Het kreeg al een aantal goede mogelijkheden, voordat na een uur spelen de 1-1 viel. Dejan Bislimi kon de bal na een individuele actie terugleggen op Jelle Stubenitsky. Deze schoot van tien meter hard raak. Hierbij was het twijfelachtig of de bal eerst over de achterlijn was geweest, maar de scheidsrechter keurde de goal goed. In het vervolg van de wedstrijd gingen beide teams vol voor de overwinning.

Door de intensieve wedstrijd, waarbij veel overtredingen werden gemaakt en duels uitgevochten, koste dit echter veel energie. GOZ kwam nog het dichtst bij de overwinning, maar twee vrije trappen werden niet verzilverd. Zo moesten beide ploegen genoegen nemen met een punt.