DCV en Vitesse Delft in evenwicht

0

Vandaag staat de replay van de openingswedstrijd van het seizoen op het programma, welke door DCV met een knappe 3 – 2 overwinning werd gewonnen. Vitesse Delft vinden we terug net onder het midden van de ranglijst, daar waar DCV na de moeizame overwinning op SSS alleen aan de leiding gaat.

Er blaast een straffe bries over het waalplantsoen, wat het voetbal zeker zal beïnvloeden. Aftrap klokslag 3 uur en dat Vitesse Delft over een gevaarlijke ploeg beschikt, dat wordt al gauw duidelijk. Vanuit de omschakeling verschijnt de ploeg snel voor het doel van DCV. Dit wordt in de 2e minuut al gedemonstreerd, als na een diepe bal van achteruit één van de rappe aanvallers alleen voor de keeper van DCV verschijnt, die met zijn vingertoppen de bal net naast het doel weet te werken. De trend is dan ook meteen gezet, DCV dat het spel probeert te maken en daar niet goed in slaagt en Vitesse Delft, dat een aantal malen door balverlies van DCV rond de middellijn vlot voor het doel van DCV verschijnt en een aantal malen nog gevaarlijk weet te worden. DCV kan hier behoudens twee wegens buitenspel afgekeurde doelpunten en een rollertje weinig tegenoverstellen. Een minuut of 5 voor de rust leidt balverlies rond de middellijn een scherpe aanval in van Vitesse Delft, welke eerst nog wordt afgeslagen, maar dan uiteindelijk belandt op een meter of 20 van het doel bij een Vitesse Delft speler die zich niet bedenkt en de bal steenhard de kruising injaagt. Met een niet onverdiende 0 – 1 achterstand wordt er dan ook gerust.

De 2e helft wordt er door thuisploeg een stuk frisser gestart, met als gevolg dat de Reuver zich knap vrijspeelt aan de achterlijn en de vrijstaande van Ingen weet te vinden, die het doel weet te vinden. 1 – 1 en alles ligt weer open. Na het doelpunt gaat lijstaanvoerder vrijuit voetballen en komen er in een periode van 20 minuten grote kansen voor de Reuver, Schrader en van Ingen, helaas staan de vizieren net niet goed afgesteld, zodat de ballen naast de goal verdwijnen of op de vuisten van de sluitpost van Vitesse Delft. Na deze goede periode weet Vitesse Delft zich te herpakken en laat na een kopbal uit een vrije schop de eigen aanhang juichen. Mijn schoonmoeder dacht ook dat het een goal was en verliet chagrijnig in de veronderstelling van een nederlaag het Waalplantsoen. We hebben haar maar een tijdje in die waan gelaten. Kort voor tijd krijgt Vitesse Delft nog een vrije trap op het randje van de 16 meter, welke de kruising in dreigt te draaien, maar er net op voortreffelijke wijze wordt uitgetikt door Ensing.

Eindstand 1 – 1, waarschijnlijk een juiste uitslag gezien het aantal kansen over en weer. Gelukkig heeft Neptunus ook punten gemorst tegen CWO en blijft het gaatje 2 punten, Sparta en Nieuwenhoorn daarentegen sluipen wel weer dichterbij. Op naar CWO uit wat volgende week op het programma staat Dit zal naar goed gebruik een lastige en rumoerige partij worden.

DCV : Dennis Ensing, Bas Kranenburg, Kenny Fonseca, Max Blankers, Tim Bestebroer, Patrick Groen, Daan Beumer, Daan van Ingen (Johan van Wageningen), Sven Henze, Christian Schrader (Anthonio Thomas) en Carlo de Reuver.

Laat een antwoord achter