Burgemeester Aboutaleb: ‘Ajax-fans waren welkom geweest bij bekerfinale tegen Feyenoord’

24

Als de finale van de TOTO KNVB Beker dit seizoen tussen Feyenoord en Ajax was gegaan, dan waren Ajax-supporters welkom geweest in De Kuip. Dat zegt burgemeester Aboutaleb van Rotterdam in het radioprogramma Rijnmond Nu. Hij benadrukt wel dat fans van de Amsterdammers eind februari niet welkom zijn in de halve finale van het bekertoernooi.

“Voor de finale waren Ajax-fans welkom geweest”, aldus Aboutaleb. “Er was dan één finale geweest. Dat stelt enorme uitdagingen. Daar lopen wij niet voor weg.”

Maar het scheelt wel in politie-inzet nu de bekerfinale niet tussen Feyenoord en Ajax zal gaan, geeft Aboutaleb toe. Hij vindt het jammer dat uit-supporters na al die jaren nog niet naar De Klassieker kunnen. “Ik ben niet opgelucht, want ik ben pas opgelucht als supporters bereid zouden zijn elkaar heen-en-weer te accepteren. En als die acceptatie goed en ordentelijk gaat.”

Feyenoord en Ajax nemen het op woensdagavond 27 februari tegen elkaar op in de halve finale van het bekertoernooi.

Klik hier voor het gehele interview op RTV Rijnmond.

24 REACTIES

 1. Blijft een risico. En hoewel ik nog zo kan vinden dat het eigenlijk zou horen gezonde, concurrentie, dan toch niet maar doen. Volwassen en waardig er in staan.
  Hebben het vaak genoeg geprobeerd, en een keer is het klaar.
  Wemelt helaas van de gekken en door gedraaiden die ff vinden… in groepsverband om ff lekker te rellen. Ben je dan een kerel dan doen we het ff face to face, altijd welkom. Gaat het nog ergens over ook.
  Of je mot een meute… ja, x hoolians… die echten van weleer die alleen elkaar op de bek timmerde want dat tuig van nu.. maar die dan mee laten gaan.
  Niet doen, is beter. Pakken wij de Beker gehaaid in de Kuip hahaha lalalala.
  Maar gewoon niet doen. Is slecht voor de club, zonde van een omgeving, kan ze niet verbranden ook want dan heet het barbaars te heten… tja. Kan er niet mee dealen ook.
  Die zogenoemde harde kern… in groepsverband en zo he lol hebben bloedhekel aan elkaar. Sec de voeding tot gedoe en waarom zou je die ellende ook. Schiet ze dan neer of zo als mis gaat.