Barendrecht voor cruciaal duel naar Scheveningen

0

Barendrecht staat aan de vooravond van een belangrijk duel in de Tweede Divisie. De rood/witten gaan zaterdag op bezoek bij Scheveningen, een rechtstreekse concurrent in de strijd om handhaving.

Scheveningen heeft een punt meer dan Barendrecht en staat daardoor net boven de gevreesde degradatiestreep. Barendrecht heeft weliswaar nog wel een duel tegoed op de kustbewoners, maar treft in Scheveningen wel een ploeg die na de winterstop al zeven punten sprokkelde. Kozakken Boys en FC Lienden werden verslagen, terwijl HHC Hardenberg in de vorige thuisbeurt van Scheveningen op een 3-3 gelijkspel werd gehouden. Afgelopen zaterdag verloor Scheveningen wel, met 1-0 bij GVVV.

Barendrecht kan daar na de winterstop weinig indrukwekkende cijfers tegenover zetten. De rentree van Jack van den Berg als trainer leverde in de eerste wedstrijd na de winterstop een gelukkige overwinning op tegen Jong Almere City (1-0), maar daarna volgden nederlagen tegen HFC, Spakenburg en De Treffers. De twee aanvallende versterkingen die aan het einde van de transferperiode aansloten op sportpark De Bongerd, Irvingly van Eijma en Akram Salhi, hebben het verschil nog niet kunnen maken. Door de nederlagen is Barendrecht inmiddels in serieuze degradatiezorgen en is de wedstrijd bij Scheveningen zaterdag een cruciaal duel waarin een resultaat geboekt moet worden. De ploeg kan vertrouwen putten uit de ontmoeting van eerder dit seizoen: toen won Barendrecht met 3-0 van Scheveningen op sportpark De Bongerd.

Bij Scheveningen is Donny Navajas Sanches na de winterstop toegevoegd aan de selectie. De middenvelder kreeg bij Barendrecht na de winterstop geen nieuw contract, omdat zijn beschikbaarheid onzeker was vanwege zijn modellenwerk in Milaan. Donny kwam nog niet in actie voor Scheveningen en het onduidelijk of hij zaterdag tegen zijn oude ploeg inzetbaar is.

De wedstrijd op sportpark Houtrust in Scheveningen begint zaterdag om 14.30 uur.

Foto: Cees Bakker