Spijkenisse opent jaar met verlies tegen Heerjansdam

1

De voorbereiding ging nog niet echt van start. Daarvoor ontbraken er door uiteenlopende redenen te veel spelers. Werk, vakantie en blessures lieten trainer Peter Wubben niet veel keuze om een elftal op de been te brengen. De aanzetten waren er, de doeltreffende afwerking ontbrak te vaak. Eersteklasser Heerjansdam genoot minder balbezit en vertrok met een 3-4 overwinning naar Valencia voor een trainingskamp.

Wubben maakte wel optimaal gebruik van de mogelijkheid om de van een blessure terugkerende spelers speeltijd op te laten doen. Zo verscheen Sander Barragan aan de start, viel Rephendry Amsterdam na de rust in en speelde Demi Gosepa en Glenn Rijsdijk zelfs de gehele wedstrijd mee. Spijkenisse speelde bovendien, ondanks de trainingsachterstand vanwege de feestdagen, met een voorbeeldige inzet en koos vol voor de aanval.

Heerjansdam werd op de eigen helft teruggedrongen en Adam El Fazazi bracht na een een-tweetje met Peter de Lange in de 15e minuut Spijkenisse op een 1-0 voorsprong. Heerjansdam kwam daarna uit zijn schulp en toonde zich bijzonder effectief. Via twee snel opgezette aanvallen bogen de bezoekers de 1-0 achterstand om in een 1-2 voorsprong. Felino Jardim bracht Spijkenisse voor de thee weer langszij en scoorde met de buitenkant rechts de voor hem zo karakteristieke goal: 2-2.

Kopie

De tweede helft werd een kopie van de eerste helft. Aanmerkelijk meer balbezit dat al direct door Adam El Fazazi tot een 3-2 voorsprong leidde en een op de, zich altijd voordoende kansjes loerend, Heerjansdam. En, weer lukte het de gasten de tussenstand in hun voordeel om te buigen. Twee kansen, twee doelpunten. Treffers van Jeroen de Vries en Ronald Ouwens zorgden er voor dat Heerjansdam met een 3-4 overwinning naar de zonnige oorden kon af reizen ondanks het feit dat de overwinning eigenlijk een beetje te veel van het goede was, gezien het vertoonde spel op een winderig, nat en koud sportpark Jaap Riedijk.

Spijkenisse-Heerjansdam 3-4 (2-2). 15′ Adam El Fazazi 1-0, 25′ Justin Snijders 1-1, 35′ Giovanni Smit 1-2, 42′ Felino Jardim 2-2, 48′ Adam El Fazazi 3-2, 62′ Jeroen de Vries 3-3, 80′ Ronald Ouwens 3-4.

Spijkenisse: Olivier de Man, Demi Gosepa, Jesse Luijkx, Danny Goos, Glenn Rijsdijk (60′ Sirano Kartosonto), Stefano Goncalves, Felino Jardim, Sander Barragan (46′ Rephendry Amsterdam), Peter de Lange (46′ Yilmaz Erdogan), Justin Holwijn, Adam El Fazazi.

1 REACTIE