‘Sparta gaat voor 15 miljoen verbouwen’

2

Sparta wil liefst vijftien miljoen euro uittrekken voor de verbouwing van het stadion en Nieuw Tebregge: tien miljoen voor het stadion en vijf miljoen voor de trainingsaccommodatie. Sparta speelt sinds 2014 op kunstgras, maar wil weer een natuurgrasmat aanleggen op Het Kasteel. In dat geval kan er niet meer getraind worden in het stadion en zal het trainingscomplex een ‘upgrade’ moeten ondergaan.

Sparta hoopt zo snel mogelijk te kunnen beginnen met de verbouwing op Nieuw Terbregge, die naar verwachting een half jaar in beslag zal nemen. Dat zou betekenen dat het streven zal zijn, mede met het oog op de (weers)omstandigheden tijdens winterstop, er begin volgend seizoen weer op echt gras kan worden gevoetbald.

”Maar de timing, moeten we nog gaan bepalen”, sprak Sparta’s RVC-voorzitter Leo Ruijs tijdens zijn nieuwjaarstoespraak. ”Om in de resterende financieringsbehoefte van deze plannen op zowel Nieuw Terbregge als op het stadion te kunnen voorzien, lopen er parallel gesprekken met andere partijen om realisatie mogelijk te maken.”

2 REACTIES