Ontluisterende nederlaag voor IFC

0

In de 100ste wedstrijd in de hoofdklasse leed IFC een ontluisterende 1-6 thuisnederlaag tegen Alphense Boys. Ook vorige week werd met dezelfde cijfers al verloren van de huidige koploper Baronie. De Ambachtse hoofdklasser lijkt derhalve nog in een winterslaap te verkeren.

Trainer Virgil Breetveld had aan dezelfde elf spelers het vertrouwen gegeven, die ook vorige week in de basis begonnen in de hoop op een sportieve revanche.
In de openingsfase zag het er niet naar uit dat IFC de hoogste thuisnederlaag over de laatste zeven jaar zou gaan leiden. Immers na een goede actie van Juhtlen Castillo rondde hij fraai af met een krul in de verre hoek 1-0. In het vervolg van de eerste helft waren de gasten uit Alphen aan den Rijn spelbepalend en moest keeper Davey van Pelt enkele keren handelend optreden om een doelpunt te voorkomen. Enkele minuten voor het rustsignaal viel dan ook de niet onverdiende gelijkmaker uit een directe vrije trap van Krop.
 
In de tweede helft veranderde weinig of niets aan het spelbeeld. Helaas was Michael Potkamp zo ongelukkig in de 54ste minuut om de bal in zijn eigen doel te werken, waardoor de gasten gemakkelijk aan een voorsprong kwamen. Hierna stortte IFC echter helemaal in en kon Alphense Boys heel eenvoudig uitlopen naar de zeer ruime 1-6 overwinning.
Ondanks deze tweede zeperd op een rij staat IFC nu op de 8e plaats in de stand staan met 20 punten uit 15 wedstrijden en bedraagt de voorsprong op de ploeg die op de 13e en nacompetitie plaats staat nog zeven punten.

Spelers IFC: Davey van Pelt; Nico Ramos, Everon Pisas, Perry van Eijken, Danny Slingerland, Michael Potkamp, Ozan Cimen, Achraf el Hajouti, Juhtlen Castillo, Tim Willemstijn (46. Stephen Emelina) en Joey Grootenboer.

Laat een antwoord achter