Neptunus Schiebroek wint bij SVS

1

Neptunus-Schiebroek heeft in de eerste wedstrijd na de korte winterstop de gedeelde koppositie weten te behouden. De wedstrijd in Capelle aan de IJssel was lastig, maar dik verdiend. Met af en toe goed combinatievoetbal lieten zij zien dat ze niet voor niets bovenaan staan. Helaas verzuimden de Rotterdammers de mogelijkheden in de tweede helft te benutten en gaven de Capellenaren de hoop om met lange halen vanuit alle posities de voorwaartsen te bereiken en op deze wijze een doelpuntje mee te pikken. Qua voetbal stelde het weinig voor, maar zij waren daar wel een aantal keren knap gevaarlijk mee.

In het eerste kwartier was SVS feller en speelden zij de spitsen vanuit de achterste lijn direct aan. Doordat Sander Duin in de 7e minuut matig uitspeelde kon aanvoerder Wishnu Badal alleen voor Angelo Spanjaart verschijnen, maar de doelman redde zijn ploeg van een vroege achterstand door goed uit te komen. In de 10e min wist spits Anthony Schoenmaker de bal vanuit de achterlijn hard voor te trekken, maar er was geen medespeler in de buurt. Na een kwartier lag het spel even stil voor een blessurebehandeling van Stefan v.d. Staal die op het stroeve veld zijn knie verdraaide. Even later moest hij toch het gewisseld worden. Het was het moment waarop de gasten het eigen spel weer oppakten en konden zij meer aanvallen opzetten. Eigenlijk was de thuisclub nog een keer gevaarlijk toen Anthony Schoenmaker aan de linkerzijde in de korte hoek schoot, maar de Rotterdamse doelman liet zich niet verschalken. Iets voor het half uur leek Neptunus-Schiebroek op voorsprong te komen. Leroy van Bueren werd in het vijf meter gebied aangespeeld, maar doelman Bart de Keijzer was iets eerder bij de bal. De doelman schoot tegen de spits op en de bal ketste gelukkig voor hem van de paal weer in zijn handen. In de 35e minuut maakte een Capelse verdediger binnen de zestien hands, maar scheidsrechter M. Moussaoui zag er geen opzet in. Drie minuten later ging een poging van Faybian Hertstein rakelings langs het doel. In de 40e minuut kwam SVS er snel uit, maar Jonathan Linger kon de bal niet onder controle krijgen. Twee minuten voor rust liet Neptunus-Schiebroek over veel schijven goede combinaties zien en bracht Chahine Lobiyed in stelling die met de uitkomende doelman net niet wist te scoren, maar de meegekomen Daniel van Delft kon de bal wel in het lege doel schieten 0 – 1. De leidsman telde nauwelijks blessuretijd mee en zo kon de warme kleedkamer weer worden opgezocht.

In de tweede helft was Neptunus-Schiebroek al direct gevaarlijk, maar de voorzet van Chahine Lobiyed bereikte Leroy van Bueren niet. In de 50e minuut zat er te weinig kracht in de kopbal van de spits om doelman Bart de Keijzer te passeren. Even later was Faybian Hertstein eerder bij de bal dan de doelman, maar vanuit de achterlijn lukte het niet om de bal binnen te schieten. Nog geen minuut later ging een schot van Paul Hoekstra over het doel. Aan de andere kant moest doelman Angelo Spanjaart in twee pogingen een schot van Anthony Schoenmaker stoppen. Na een uur spelen plukte de doelman een niet al te moeilijke inzet van Chris v.d. Graaf. In de 72e minuut ging Chahine Lobiyed er op links vandoor, maar zijn lage voorzet werd door doelman Bart de Keijzer onderschept. SVS kwam er snel uit en bereikte op rechts de vrijstaande Julien v.d. Geest, die rakelings langs de paal schoot. Met nog minder dan een kwartier te spelen omspeelde Daniel van Delft de doelman, maar zijn schot verdween in het zijnet. Even later moest doelman Bart de Keijzer gestrekt een schot uit de tweede lijn van dezelfde middenvelder hoekschop verwerken. In de laatste tien minuten ging de gastheer met vier aanvallers spelen en probeerden zij de gelijkmaker te forceren. Zo moest de Rotterdamse doelman een gevaarlijke voorzet hoekschop stompen en kon hij twee minuten voor tijd met zijn voet een inzet in de korte hoek van Silvio v. Gelden keren. Neptunus-Schiebroek profiteerde te weinig met de ruimte die geboden werd. Na wat extra tijd vond de scheidsrechter het genoeg en konden de drie punten mee naar Rotterdam.

Scheidsrechter M.Moussaoui floot een goede wedstrijd, maar moest vooral in de tweede helft wat gele kaarten tonen. Die gingen naar Faybian Hertstein (Neptunus-Schiebroek), Julian v.d. Geest en Jeroen de Lely (SVS).

Opstelling Neptunus-Schiebroek: Angelo Spanjaart, Elroy Wijngaarde, Sander Duin, Machiel Lourens, Massaro Latuheru, Stefan van Diest, Paul Hoekstra, Daniel van Delft (89e min. Sander v.d. Velde), Chahine Lobiyed (74e min. Mike Janssen), Leroy van Bueren, Faybian Hertstein (82e min. Volkan Unlu)

1 reactie
  1. Josemar Marcelino Dos Reis zegt

    Raymond Kraaijbeek netjes trainer

Laat een antwoord achter