Kozakken Boys haalt Mutzers uit Oekraine op

1
Foto: Rick den Besten

Kozakken Boys kan per direct beschikken over de 25-jarige aanvaller Robert Mutzers. Na een avontuur in Oekraïne trainde Mutzers al mee in Werkendam; nu heeft ook een contract tot de zomer van 2020 getekend.

Technisch directeur Kees Spaan: “We zijn heel blij dat Robert voor ons heeft gekozen. Hij is een vaardige speler met de nodige diepgang. Hij heeft bewezen doelpunten te kunnen maken op dit niveau en zelfs in de Eerste Divisie. Hij is lichamelijk fit, maar heeft al een tijdje geen volledige wedstrijd meer gespeeld. We hebben er vertrouwen in dat we met dit elftal het seizoen tot een goed einde kunnen brengen.”

Mogelijk is Mutzers komende zaterdag al speelgerechtigd. Spaan: “Vanavond (donderdag, red.) zijn alle formulieren naar de KNVB opgestuurd. Als de Oekraïense bond hem morgen vrijgeeft, zou hij tegen Scheveningen al mee mogen doen. Als dat niet morgen gebeurt, zullen we een week moeten wachten.”

Mutzers doorliep de jeugd van RKC Waalwijk, waarna hij overstapte naar VV Dongen. In 2015 verhuisde hij naar competitiegenoot De Treffers. Na twee succesvolle seizoenen in Groesbeek bood FC Dordrecht hem de kans in het profvoetbal, waar hij in zijn eerste seizoen 12 keer scoorde in 35 wedstrijden. Afgelopen zomer ging Mutzers een avontuur aan bij Chornomorets Odessa in de Oekraïense Premier League.

1 REACTIE