HVC’10 te sterk voor Neptunus-Schiebroek

0

De eerste oefenwedstrijd in het nieuwe jaar werd met een flinke nederlaag ingeluid. In de eerste helft werd er inspiratieloos gespeeld. Veel balverlies en grote persoonlijke fouten werden door het beter spelende HVC’10 direct afgestraft.

De tweede helft was aan Rotterdamse zijde wat beter. Vooral na vele wissels ontstonden in het laatste kwart veel kansen en konden zij nog enigszins aan de grote achterstand wat terug doen. Al met al was de zaterdag tweedeklasser uit Hoek van Holland een meer dan terechte overwinnaar.

In de 4e minuut wachtte de Hoekse spits na een snelle omschakeling iets te lang met het breed leggen van de bal op zijn vrijstaande mede-aanvaller. In de 10e minuut werd een doelpunt van Tom Houtschilt terecht voor buitenspel afgekeurd. Twee minuten later een afstandsschot van dezelfde aanvaller hoekschop gewerkt door de Hoekse doelman. Na een kwartier werd er slecht uitgespeeld door de Rotterdammers en de spits kon door Sander Duin alleen onreglementair worden afgestopt. De strafschop werd onhoudbaar binnengeschoten 0 – 1. Halverwege de eerste helft verloor Sander Duin de bal op het middenveld en kon de spits alleen op Angelo Spanjaart afgaan. Met een mooie stift maakte hij 0 – 2. Even later wachtte Tom Houtschilt net iets te lang met een doelpoging. In de 34e minuut pakte de Hoekse doelman stijlvol een poging van Mike Janssen. Twee minuten later speelde de aanvoerder van de gasten diverse spelers uit en gaf zijn ploeggenoot de mogelijkheid om eenvoudig 0 – 3 aan te laten tekenen. De thuisclub stelde daar niets tegenover. Zo werd met de rust een verdiende voorsprong voor de Hoekse ploeg bereikt.

In de tweede helft waren er wat wissels in beide ploegen. Neptunus-Schiebroek zocht wat meer de aanval, maar toch was het HVC’10, die voorsprong vergrootte. Elroy Wijngaarde liet de bal onder zijn voet doorschieten en de linkerspits kon vrij inschieten 0 – 4. Na een uur schoof Sander Duin wat regelmatiger op naar het middenveld en ontstonden er wat mogelijkheden voor de Rotterdammers, maar de uitvallen van de tegenstander bleven gevaarlijk. Zo kopte Sander Duin uit een hoekschop via de lat over en pakte de invaller doelman met goede reflexen tot tweemaal toe kopballen van Leroy van Bueren en Stefan van Diest. Aan de andere kant moest Ryan Lol een schuiver pakken en stompte de Hoekse doelman even later een inzet van Sander Duin hoekschop. Uit de hoekschop schoot Sander van der Velde in vrijstaande positie jammerlijk naast. Twintig minuten voor tijd moest Ryan Lol een schot onschadelijk maken. Een kwartier voor tijd stopte de Hoekse doelman een inzet van Faybian Hertstein. De rechterspits kon vijf minuten later na een goede actie van Daniel van Delft wel het net vinden 1 – 4. In de 85e minuut wist Sander Duin een trekbal van Faybian Hertstein te verzilveren 2 – 4. De Rotterdammers kregen zelfs nog wat mogelijkheden om de achterstand nog verder te verkleinen. Maar dat zou gezien het spel van de eerste helft te veel van het goede zijn geweest. Hopelijk leidt dit wel tot een betere prestatie volgende week, wanneer de competitie met een uitwedstrijd in Capelle tegen SVS wordt hervat.

Scheidsrechter R. van Diest floot in dit sportieve treffen een goede wedstrijd.

Neptunus-Schiebroek: Angelo Spanjaart (46e min. Ryan Lol), Elroy Wijngaarde, Sander Duin, Sander van der Velde, Nick Erkelens, Stefan van Diest, Volkan Unlu (75e min. Olivier Hermans), Faybian Hertstein, Chahine Lobiyed( 75e min. Mo Tajdirti), Mike Janssen (46e min. Leroy van Bueren), Tom Houtschilt (46e min. Daniel van Delft)

Laat een antwoord achter