FC Lienden maakt seizoen af met tweetal voetbalscholen

2

FC Lienden blijft de tweede seizoenshelft actief in de Tweede Divisie. Dat meldt de club op de eigen website. Vlak voor Kerst maakte de club nog bekend te stoppen met voetballen in de hoogste amateurdivisie. Met dank aan de huidige trainer, Hans van der Haar, heeft de club een nieuwe sponsor gevonden en kan het met dank aan de Nordin Wooter Academy en de Peter Barendse Academy de plekken vullen van de spelers die inmiddels al zijn vertrokken.

De club achtte het eerder nog financieel onverantwoord om verder te voetballen in de Tweede Divisie. De twee grote hoofdsponsoren draaiden de kraan dicht, omdat ze niet langer alleen de kar wilden trekken en weigerden mee te gaan in de financiële gekte van tegenwoordig. Daarmee doelden ze bijvoorbeeld op de zware licentievoorwaarden die door de KNVB worden gehanteerd voor het spelen in de Tweede Divisie.

Low-budget

Spelers die nog wel actief zijn bij FC Lienden hebben overigens aangegeven ‘low-budget’ verder te willen voetballen. ,,De leden, supporters, spelers en iedereen die FC Lienden een warm hart toedragen, verdienden het niet om op deze manier te stoppen”, meldt Van der Haar op de website van de ploeg uit de Betuwe.

Het nieuws dat FC Lienden doorgaat, pakt voor VVSB niet voordelig uit. De nummer laatst van de Tweede Divisie kon bij het stoppen de blauw-witten niet meer direct degraderen. Nu Lienden wel actief blijft in de competitie, kan VVSB weer direct degraderen uit de Tweede Divisie als ze op de achttiende plek blijven staan.

Saillant detail: zondag 13 januari treffen de twee ploegen elkaar in de eerst wedstrijd van de tweede seizoenshelft. FC Lienden staat momenteel zeventiende met vier punten voorsprong op VVSB.