Brielle wint in Zoutelande

1

De 1e wedstrijd na de winterstop heeft het 1e elftal van Brielle 3 punten opgeleverd. Na een 1-0 achterstand bij rust werd er tegen De Meeuwen met 1-2 gewonnen.

In de 1e 20 minuten was Brielle de betere ploeg en creëerde het enkele kansjes via Stevie Soares die alleen op de keeper afging en via Claudio Santos Silva, die na een pass van Luke Corver uit een moeilijke hoek de paal raakte. Het was echter De Meeuwen dat op voorsprong kwam. Na een snelle omschakeling stond de verdediging van Brielle niet goed en wist de snelle Menno de Nooijer te profiteren en hij kon doelman Deshney Hoornweg passeren. Hierna was het spel van Brielle een stuk minder, er leek weinig meer te lukken. Enkele minuten voor rust een schotje van Claudio was het enige wapenfeit van de ploeg. De Meeuwen kwam er daarentegen nog enkele malen gevaarlijk uit en vlak voor rust was men via een kopbal vlakbij de 2-0 voorsprong, maar gelukkig ging deze net naast.

In de rust werd Gino Stolk vervangen door Elwin Spoel. De 2e helft was veel leuker on te zien. Het spel golfde heen en weer en er waren aan beide kanten diverse kansen. De Brielse ploeg speelde een stuk feller als voor de rust en dat resulteerde in enkele kansen. Michael van Dommelen schoot met links te slap op het doel en een schot van Claudio in de korte hoek kon gekeerd worden door doelman Kerkhove. In de 52e minuut de verdiende gelijkmaker, een afvallende bal werd door Lex van Dommelen goed opgepikt en in 1 x op doel geschoten waarbij de doelman kansloos was, 1-1. Lex kreeg kort hierna ook de kans op de 1-2 maar zijn stiftje was net niet hoog genoeg.

Brielle ging hierna vol voor de overwinning maar dat resulteerde ook in gevaarlijke situaties voor het eigen doel. De gevaarlijke nummers 7 en 17 van de thuisploeg waren razendsnel en zorgden voor een moeilijke middag voor de Brielse verdediging. Voor Brielle waren er kansen voor Stevie, Viktor de Blok en Michael maar de bal wilde er niet in. Tot in de 71e minuut de bal voor de voeten van Michael kwam en hij verwoestend uithaalden en de 1-2 binnen schoot. Het spel ging hierna volop heen en weer. De linksback van De Meeuwen ontsnapte aan een rode kaart. Stevie was hem al lang voorbij en onderweg naar de keeper toen hij als laatste redmiddel volop van achter werd neergehaald. Donkerrood volgens velen maar arbiter Groenendijk uit Middelharnis vond het “slechts” geel. De Meeuwen speelden alles of niets en dat leidde tot kansen voor Brielle in de counter. Een doelpunt van Niels Bekker werd ten onrechte afgekeurd wegens buitenspel, maar helaas was er bij andere kansen van Niels en Stevie net niet voldoende zuiverheid om tot scoren te komen. Een hachelijk moment in de slotfase voor het doel van Brielle werd afgefloten door de scheidsrechter in verband met het aanvallen van de keeper en niet lang hierna werd er voor het einde van de wedstrijd gefloten.

3 punten in de 1e wedstrijd na de winterstop is altijd lekker. Volgende week komt nummer 2 van de ranglijst SHO naar Brielle toe. Vanaf de 1e minuut dezelfde spirit als in deze 2e helft en dan moet het in combinatie met de voetballende mogelijkheden mogelijk zijn om wederom 3 punten te pakken.

Brielle: Deshney Hoornweg, Marvin Godschalk (Niels Bekker), Lonny Mendes Fernandes, Marcel van den Berg, Victor de Blok, Luke Corver (Marco de Borst), Lex van Dommelen, Gino Stolk (Elwin Spoel), Stevie Soares, Michael van Dommelen, Claudio Santos Silva

1 reactie
  1. Jim Don zegt

    Gefeliciteerd Joey! Jelmer

Laat een antwoord achter