Belangrijk duel voor Barendrecht bij hervatting competitie

0
Foto: Carlo Teunissen

Barendrecht hervat zaterdag de Tweede Divisie met een thuisbeurt. Jong Almere City is die middag de tegenstander op sportpark De Bongerd.

De ontmoeting met de beloften uit Almere betekent de officiële rentree van Jack van den Berg als trainer van Barendrecht. De oefenmeester leerde zijn selectie afgelopen week kennen tijdens het trainingskamp in Valencia, waar de rood/witten vijf dagen verbleven. Barendrecht werkte vooral aan de teambuilding, al zette Jack zijn selectie tijdens de trainingen en de twee oefenduels ook op scherp. De rood/witten zullen hard moeten knokken om uit de degradatiezone te blijven, te beginnen met de thuiswedstrijd tegen Jong Almere City.

De talenten uit Flevoland staan slechts drie punten boven Barendrecht en zijn op dit moment de laagst geklasseerde beloftenploeg, wat aan het einde van het seizoen degradatie zou betekenen. Voormalig profvoetballer Ivan van Dinteren ziet zijn technisch begaafde elftal het zijn tegenstanders vaak lastig maken, maar na 90 minuten staat Jong Almere vaak met lege handen. Voor de winterstop kwam daar juist verandering in, want de laatste drie duels leverden twee zeges (2-1 op zowel Spakenburg als Kozakken Boys) en een nipte nederlaag op.

Barendrecht won de laatste wedstrijd voor de winterstop ook; hekkensluiter VVSB werd na een sterke tweede helft met 3-1 verslagen. Het was pas de vierde overwinning van het seizoen voor Barendrecht, dat mede door veel blessures en schorsingen in de eerste seizoenshelft flink heeft moeten improviseren. Ook Jack van den Berg kan nog niet over alle sterkhouders beschikken, maar hoopt de komende weken toch een aantal vaste routines in zijn elftal te slepen. Zaterdag staat er direct een belangrijk examen op het programma, want met een zege kan Barendrecht verder afstand nemen van de degradatieplaatsen. De ontmoeting tegen Jong Almere City begint zaterdag om 14.30 uur op sportpark De Bongerd.