ASWH reist af naar Bollenstreek

0

Na een kortstondige onderbreking wordt komende zaterdag de competitie in de derde divisie weer hervat. Er staat voor ASWH direct een zeer belangrijke wedstrijd op het programma. De ploeg van trainer Cesco Agterberg reist namelijk af naar Noordwijk voor het treffen met SJC, de enige ploeg waar voor de winterstop nog niet tegen werd gespeeld. De promovendus staat op de gevaarlijke vijftiende plaats met slechts drie punten minder dan ASWH. Daarom is het zaak voor de Ambachters om een positief resultaat te boeken, zodat er een gaatje wordt geslagen naar de ploegen in de gevarenzone. Ongetwijfeld is iedereen in de selectie zich bewust van het belang van dit duel en zal ASWH geconcentreerd voor de dag komen in de eerste officiële krachtmeting van 2019.

Vorig seizoen

SJC, een van oorsprong katholieke voetbalvereniging, werd in 1920 opgericht. De afkorting staat voor Sint Jeroens Club. De Noordwijkse vereniging is normaal gesproken actief in het zondagvoetbal. In 2016 promoveerde SJC naar de zondaghoofdklasse. Na een zeer verdienstelijk debuutseizoen, dat de derde plaats en deelname aan de nacompetitie opleverde, werd SJC vorig seizoen kampioen van de hoofdklasse A bij de zondagamateurs. Met 62 punten uit 30 duels bleven de Noordwijkers concurrent Achilles 1894 uiteindelijk zes punten voor. Vanwege de ongelijke verdeling van zaterdag- en zondagclubs in de derde divisie bood de KNVB de clubs in de aanloop naar dit seizoen de mogelijkheid om vrijwillig over te stappen. SJC besloot die optie te benutten en komt daardoor dit seizoen uit in de derde divisie zaterdag. Interessant, omdat hierdoor de derby met Noordwijk mogelijk werd gemaakt en bij de eerste editie al direct voor grote publieke belangstelling zorgde.

Dit seizoen

Dit seizoen heeft de promovendus het nog niet makkelijk. Van de zestien duels werden er vijf gewonnen en tien verloren. Slechts één wedstrijd eindigde onbeslist. Goed voor in totaal zestien punten. Daarmee is het gat naar de teams op de directe degradatieplaatsen wel vrij groot, terwijl SJC ook een zeer reëel uitzicht heeft op het ontlopen van de nacompetitie. Het verschil met de veilige veertiende plaats is immers slechts twee punten. SJC behaalde de meeste punten op eigen bodem, dus ASWH is vast gewaarschuwd. De Noordwijkers wonnen de thuiswedstrijden tegen De Dijk (2-1), FC Lisse (2-1) en VVOG (2-1). Wel werd er op eigen veld verloren van DOVO (1-8!), Noordwijk (1-3), ONS Sneek (1-4), Hoek (1-2) en Jong FC Groningen (1-5). De overige punten werden in uitduels behaald. SJC won bij Achilles ’29 (2-4) en Eemdijk (2-3), terwijl het bezoek aan de amateurs van Ajax een punt opleverde (0-0). Er werd verder verloren bij Harkemase Boys (3-2), Quick Boys (2-0), ODIN ’59 (1-0), SteDoCo (5-1) en DVS ’33 Ermelo (6-3).

In het toernooi om de TOTO KNVB Beker slaagde SJC er niet in door de kwalificatieronde te komen. De ploeg werd vrijgeloot voor de eerste kwalificatieronde, in de tweede kwam FC Lisse op bezoek. De streekgenoot won met 0-2 in Noordwijk.

Mutaties

Afgelopen zomer zag SJC diverse spelers vertrekken. David Verweij koos voor competitiegenoot FC Lisse, Jeroen Dedel stapte over naar Hillegom, Marvin Sloos ging naar UVS, Jelle Veenvliet vertrok naar Foreholte en Timo Ruigrok zette de stap naar VVSB, waar hij al snel moest stoppen. Tot slot borgen drie spelers hun voetbalspullen op. Dat waren Benji Broekhof, Mike Verhoek en Dandy Steenvoorden.

Selectie

De selectie van SJC staat onder leiding van de kleurrijke ex-prof Sjaak Polak. De 42-jarige trainer loodste zijn team vorig seizoen dus naar het kampioenschap. Komende zomer komt er een einde aan zijn periode bij SJC. De club strikte Florian Wolf als zijn vervanger. Ongetwijfeld wil Polak zijn tijd in Noordwijk goed afsluiten. In het doel staat Björn Haggerty, nadat eerder ook Roy Haasnoot en Kevin Schelvis al onder de lat stonden. Achterin kan Polak onder meer kiezen voor Jordy Groot (ex-Quick Boys), Mike van Toor, Abbas El Tamimy, Hakan Bayram, voormalig RVVH-speler Mauro Kloppert en de van Smitshoek gekomen Trecy Kapata. Opmerkelijk is dat Groot al drie keer scoorde en ook Van Toor al twee goals achter zijn naam heeft. Op het middenveld zijn Tom Broekhuizen, ook goed voor twee treffers, Demir Strojil, Melvin van Stijn en Stef van der Zalm veel ingezette spelers. Voorin heeft Polak met Youssef El Baouchi, die er drie maakte, en clubtopscorer Tom Duindam twee belangrijke krachten. Duindam droeg vorig seizoen met 22 competitietreffers al enorm bij aan het kampioenschap en ook in de derde divisie heeft hij al elf keer gescoord. Volgend seizoen komt de spits overigens uit voor FC Lisse. Voorts gunde Polak deze competitie in een of meerdere duels speeltijd aan Rick van Dijk, Dario Lovecchio, Juriaan van Duijn, Raymond van Heijningen, Nagier Bonevacia (ex-RVVH), Chris Hoogervorst, Levy Berends, Tim Gorter, Jelle van Went, Mark Turk en Emin Vilasaku.

Historie

ASWH en SJC troffen elkaar nog nooit. Er is dus ook geen onderlinge historie om uit te putten.

Op de andere velden

Koploper Noordwijk hervat de competitie met een uitwedstrijd bij laagvlieger Eemdijk. Naaste achtervolger Quick Boys hoopt uiteraard op een misstap, maar profiteert in dat geval alleen als de lastige uitwedstrijd bij ONS Sneek tot een goed einde wordt gebracht. DVS ’33 Ermelo, de nummer drie, gaat op visite bij Jong FC Groningen. Nummer vier Hoek, dat in de winterstop trainer Dennis de Nooijer ontsloeg en de Belg Hugo Vandenheede als zijn vervanger aantrok, speelt thuis tegen nummer vijf Harkemase Boys. Beide teams doen het prima in de tweede periode. FC Lisse, dat ook goed meedraait in de periode, fungeert als gastheer voor nummer zes SteDoCo. DOVO, dat eveneens op de periode aast, krijgt hekkensluiter De Dijk op visite. Een andere laagvlieger, Achilles ’29, gaat naar het prima presterende ODIN ’59. Tot slot moet VVOG op eigen veld de aanval van de amateurs van Ajax, die één punt minder tellen, zien af te slaan.

ASWH zal zaterdag willen proberen om middels een goed resultaat een gaatje te slaan met de teams in de degradatiezone, maar SJC hoopt uiteraard naast de Ambachters te komen op de ranglijst. Alle steun is daarom gewenst. Laat je dus horen langs de lijn! Wie niet in staat is om af te reizen naar sportpark SJC, kan de wedstrijd volgen via het Twitter-account van ASWH. De aftrap is om 14.30 uur.