Ad van der Bom, voorzitter GHVV’13: ‘Bouw nieuw complex start op 10 april’

0

De kogel is door de kerk. Na jarenlang overleg met eerst de gemeente Bernisse en na een gemeentelijk herindeling op 1 januari 2015 met de samengevoegde gemeente Nissewaard is besloten dat er daadwerkelijk met bouw begonnen kan worden. Over 3 maanden, om precies te zijn op 10 april 2019, gaat de eerste schep in de grond. Die dag wordt begonnen met het aanleggen van een nieuw onderkomen van voetbalvereniging GHVV’13.

Voorzitter Ad van der Bom is opgelucht. ‘Het heeft allemaal heel lang, misschien wel te lang geduurd. Maar terugkijken op waarom het allemaal zo lang duurde, heeft geen zin. Ik wil dat ook niet doen. Liever kijk ik vooruit. Op 10 april wordt er begonnen, zo is gezegd tijdens een overleg met de gemeente Nissewaard. En dat was een prettige mededeling, dat kan ik wel zeggen! Het laatste obstakel is uit de weg geruimd en niets kan nu de aanleg nog in de weg staat. Wat dat laatste obstakel was? Het sportpark zal worden aangelegd aan de Toldijk Zuid in Geervliet, achter het Shell benzinestation en er was één bewoner die daar bezwaar tegen aangetekend had. Maar de gemeente Nissewaard is in goede harmonie met die bewoner overeengekomen dat de bouw toch door zal gaan. Want bezwaar is er namelijk niet meer. Wij zijn onnoemelijk blij dat het nu echt zo ver is. De planning is gereed, er zit een projectontwikkelaar op, de aannemer is bekend; kortom alles is rond. Er kan begonnen worden. Die aannemer is overigens dezelfde die de gebouwen van vv Brielle heeft gerealiseerd.’

GHVV’13 is een fusieclub van HVV Bernisse uit Heenvliet en PFC uit Geervliet, opgericht in  2016 nadat  de jeugdelftallen van beide verenigingen drie seizoenen eerder al samen waren gevoegd. Sinds de totstandkoming van de fusieclub is Ad van der Bom voorzitter en met medebestuurders heeft hij menig uurtje met de gemeente om de tafel gezeten om over het nieuwe sportpark te praten. Ad: ‘Zo ongeveer om de 14 dagen schoven we aan met de gemeente. Er was een stuurgroep waarbij ook de desbetreffende wethouders aanwezig waren en er was een werkgroep bestaande uit ambtenaren en juristen. We hadden het al een tijdje zien aankomen, maar ons is nu verteld dat niets meer de aanleg in de weg zal staan. Het is rond! We krijgen drie voetbalvelden, waarvan er twee uit kunstgras zullen bestaan. Het hoofdveld zal een grasveld worden. We krijgen 12 kleedkamers en een schitterende kantine. We zullen helemaal selfsupporting zijn wat betreft energievoorzieningen: aardwarmte, 165 zonnecollectoren. Daarmee zullen we een van de eerste verenigingen in Nederland zijn die er qua energievoorziening zo uit zullen gaan zien. Op 10 januari 2020 moet het allemaal klaar zijn, dus we streven er naar dat de komende Nieuwjaarswedstrijd op het nieuwe complex gespeeld zal worden. Ons nieuwe complex krijgt de naam Guldeland en die naam slaat op de polder die er vroeger op deze locatie was.’

Tot Sportpark Guldeland klaar is zal GHVV’13 haar thuiswedstrijden nog afwisselend in Heenvliet en in Geervliet afwerken.