Van Bronckhorst houdt geloof in titel: ‘Winnen van VVV en dan is alles nog mogelijk’

27
Foto: Mischa Keemink

Voor trainer Giovanni van Bronckhorst is Feyenoord weer titelkandidaat na de zege op PSV (2-1). ”Als we donderdag onze inhaalwedstrijd tegen VVV winnen, dan is het verschil nog zeven punten”, rekende hij. ”Het is mogelijk om dat nog te overbruggen.”

”We speelden in de eerste helft zoals we wilden”, zei Van Bronckhorst. ”We wilden PSV niet in de wedstrijd laten komen. En als we deze energie in de wedstrijd stoppen, dan zijn we heel sterk. Ons doel was om het verschil kleiner te maken. Dat is gelukt. Ik heb net alle spelers gefeliciteerd. Na de eerste helft had het verschil groter moeten zijn dan twee doelpunten.”

27 REACTIES

  1. Vandaag 1e helft was meer dan voldoende 2e helft ging wel minder als je het voetbal van de 1e helft vasthoud kan het altijd maar Ajax en PSV liggen voor en die gaan het programma gezien makkelijker krijgen in de eredivisie

  2. De overwinning tegen VVV is nog lang niet binnen. Dit Feyenoord heeft twee gezichten, het ene zagen we tegen PSV. Het andere zagen we tegen FC Groningen. Met dat eerste gezicht zijn we titelkandidaat. Zijn we onverslaanbaar. Met dat andere gezicht kan van elke tegenstander verloren worden. Het is maar waar je voor kiest trainer, het is maar waar de spelers ook voor kiezen. Achteruitlopen en gezapig rondspelen zijn niet de ingrediënten voor een kampioenschap. Dat is druk zetten, linies kort op elkaar houden, de wil om ergens voorin te zijn. Men hoeft niet te combineren tot aan de doellijn. Schoten van afstand kunnen ook. Spelers die dat kunnen hebben we.

  3. Alles is idd mogelijk. Maar als je maar 1 helft op goed niveau kan spelen dan zal er toch iets aan gedaan moeten worden om dat wel voor langere periode te gaan kunnen doen? Dan kan je wel zeker veel bereiken .