TOGB (zo) veel te sterk voor SVV (zo)

1

De bezoekers uit Schiedam hadden zich een andere start van de wedstrijd voorgesteld.

Al na twee minuten was het Ian Bakker die uit een hoekschop getrapt door Martin Lacruz de 1-0 kon aantekenen. De hoekschop van de voet van Lacruz kon in eerste instantie worden uitverdedigd, maar de afvallende bal werd opnieuw ingebracht en de totaal vrijstaande Bakker kon simpel binnen tikken. Ondanks de achterstand zetten SVV TOGB onder druk. Het baltempo aan TOGB kant was in het begin van de wedstrijd te laag, maar de gasten waren slordig met de eind pass. Het was daarom simpel verdedigen voor TOGB dat vandaag gelegenheid linksachter Glenn van der Burg op moest stellen. Dit omdat Younes Assaih geschorst toe moest kijken. Na 25 minuten viel de 2-0. Glenn den Uijl werd ingespeeld door Martin Lacruz. Den Uijl verschalkte vervolgens de Schiedamse sluitpost Lugtmeijer met een door de wind gedragen lob die wellicht bedoeld was als voorzet. Nog voor de pauze werd het duel feitelijk al beslist. Merick Heintjes beroerde de vanaf rechts ingebrachte voorzet met het hoofd en de 3-0 was een feit.

TOGB begon met de 3-0 op het scorebord in een zetel aan de tweede helft. Het team speelde bij vlagen fantastisch, maar was tot ongenoegen van de technische staf slordig in de afronding. Zo waren er meerdere kansen voor Bakker, Gerritsma, Lacruz, Den Uijl en Heintjes die niet werden benut. Wel was er wederom een treffer van de voet van Martin Lacruz. De watervlugge dribbelaar was scherper dan de verdediging van SVV. Lacruz kon van dichtbij de bal binnen tikken en zo de 4-0 op het scorebord zetten. Na de 4-0 werd Den Uijl vervangen door Zandbergen. Niet veel later kwam Hagary Gerritsma aflossen en mocht ook Verwey minuten maken voor de licht geblesseerde Bakker. Ook in deze samenstelling was TOGB de bovenliggende partij. De gasten slaagde er niet in het gat in de TOGB verdediging te vinden en ook TOGB slaagde er niet meer in te scoren waardoor het duel in een 4-0 zege voor TOGB eindigde.

Ook in speelronde 10 mocht TOGB de driepunten bijschrijven en behoud het de ongeslagen status en koppositie in de 2e klasse D. Met nog twee wedstrijden te gaan voor de winterstop, uit bij Excelsior’20 en thuis tegen XerxesDZB is het de vraag of ook deze wedstrijden een prooi zullen worden voor het team van Ronald Ermes.