Sparta kan rekenen op teruggekeerd drietal

0
Foto: Mischa Keemink, WaterwegSport.nl

Royston Drenthe, Bart Vriends en Mohamed Rayhi keren terug in de selectie van Sparta. Het drietal is hersteld van blessureleed, waardoor trainer Henk Fraser vrijdagavond op Het Kasteel tegen Almere City weer over het trio kan beschikken. Maar nog steeds niet over de langdurig geblesseerde Ragnar Ache en Fankaty Dabo.

“Die jongens hebben wel een bepaald niveau, waardoor je op de training al merkt dat we heel blij zijn met hun terugkeer”, zegt Fraser. “Of ze alle drie gaan starten moeten we nog even bekijken, maar zoals het er nu naar uit ziet kunnen we in ieder geval weer een beroep op ze doen.”

“Ik heb een zware maand achter de rug”, vertelt Royston Drenthe bij Radio Rijnmond. “Fysiek waren de trainingen zwaar voor mijn hamstrings. De fysio’s binnen Sparta ben ik erg dankbaar, omdat ik nu al terug ben van een scheur van 2,8 centimeter in mijn hamstring. Deze week heb ik weer 150% mee kunnen trainen met de groep en ik voel me goed.”

Verdediger Bart Vriends stond langer aan de kant met eveneens een hamstringblessure, maar is vrijdag ook weer inzetbaar. “Ik was er klaar mee, een blessure gooit altijd roet in het eten”, aldus Vriends.

Vermoedelijke opstelling: Kortsmit, Saksela, Wuytens, Vriends, Auassar, Drenthe; Harroui, Duarte, Breinburg; Veldwijk, Rayhi.