SCO’63 wint in laatste minuut van GOZ

2

SCO ’63 heeft na een boeiende tweede helft de aansluiting behouden met de top in de competitie. In de rust leek het gedaan na een 0-2 achterstand tegen GOZ.

De thuisploeg begon furieus en kreeg twee goede mogelijkheden, maar scoorde niet. Na twee minuten kantelde de wedstrijd. Verdediger Earl Starke moest gewisseld worden na een tik op het hoofd en SCO ’63 leek uit hun ritme geslagen te zijn.

De gasten kwamen uiteindelijk op een 0-1 voorsprong uit een strafschop. Na de achterstand creĆ«erde SCO ’63 weinig en na slecht ingrijpen achterin scoorde de spits van GOZ de 0-2.

SCO ’63 begon de tweede helft zoals de eerste en dit resulteerde in de aansluitingstreffer. Berkman kopte een corner van Fortes Varela kiezelhard in de korte hoek en even later stond het met enig fortuin gelijk.

Patrick van Dorp ontving de bal, kapte naar zijn linker en schoot. De bal werd aangeraakt door de verdediger en via de kluts vloog deze over de doelman heen. 2-2

SCO ’63 kwam vervolgens op voorsprong na een strafschop. Na een overtreding tekende van Dorp voor zijn tweede van de wedstrijd vanaf de stip. 3-2

Keeper Groenendijk redde tussendoor nog knap met de vingertoppen op een inzet vanaf de 16 van GOZ.

Toch zouden de gasten op 3-3 komen. Een counter werd koel afgerond en in de smerige miezelregen leek een puntendeling in de maak.

Tot invaller Rahil diep in de blessuretijd een indraaiende voorzet van de voeten van teamgenoot Sturrus zou pikken en deze langs de doelman van GOZ zou prikken. Direct na de aftrap zou de scheidsrechter affluiten en won SCO ’63 met de hakken over sloot.

In de spectaculaire tweede helft zouden Fortes Varela en een speler van GOZ nog moeten vertrekken na de bekende rode prent.

Volgende week mag SCO ’63 op bezoek bij Zinkwegse Boys. Het team onder leiding van oud SCO’er Nasser Abdalla bezet momenteel de tweede plaats. Aftrap 14:30

Opstelling: R. Groenendijk – E.Starke (R. Berkman), P. van Dorp, K. Starke, D. van Dorp – T. Klaassen (A. Rahil), L. Juliana, P. Monteiro – S. Bhugwansing (C. Hassel), W. Sturrus, E. Fortes Varela.