Nederland O19 speelt EK-kwalificatie in eigen land

0

Het Nederlands elftal voor spelers onder 19 jaar treft tijdens de finaleronde van de EK-kwalificatie Wales, Slovenië en Spanje. Het kwalificatietoernooi vindt plaats in eigen land.

Eindigt het team van KNVB-coach Maarten Stekelenburg als eerste in de groep, dan plaatst het zich voor het EK 2019 in Armenië. Oranje onder 19 speelt het EK-kwalificatietoernooi in Nederland op 20, 23 en 26 maart. De wedstrijdlocaties en aftraptijden worden op een later moment bekendgemaakt.

Wedstrijdprogramma:

  • Woensdag 20 maart: Wales – Nederland
  • Zaterdag 23 maart: Nederland – Slovenië
  • Dinsdag 26 maart: Nederland – Spanje

EK 2019 in Armenië

Armenië organiseert van 14 tot 27 juli het EK voor spelers onder de 19 jaar. Aan het eindtoernooi doen acht landen mee, waarbij Armenië als gastland automatisch gekwalificeerd is. In de tweede kwalificatieronde komen 28 landen uit in zeven verschillende groepen. Uit deze groepen gaan alleen de groepswinnaars naar het EK in Armenië.