Meeuwenplaat wint van Antbarbari

0
Foto: M. Streefkerk

De weersomstandigheden vielen niet tegen maar de supporters lieten het vandaag afweten. Liever kijkt men voetbal vandaag de dag thuis op de bank in een warme huiskamer. Het amateurvoetbal lijdt flink door het enorme aanbod van wedstrijden uit Engeland, Duitsland en de eredivisie.

De supporters van Antibarbari en Meeuwenplaat hadden geen spijt dat zij naar het Access World Sportcomplex waren gekomen want beide clubs legden een aantrekkelijke wedstrijd op de grasmat. Bovendien werd de stand van Feijenoord – PSV steeds doorgegeven want deze wedstrijd werd ook bij Meeuwenplaat uitgezonden in een meer dan gezellige kantine. De eerste helft vertoonde een gelijkopgaande wedstrijd waarbij beide teams de aanval zochten waardoor deze wedstrijd het aankijken meer dan waard was. Antibarbari deed niet voor de thuisploeg onder en menige aanval golfde op het doel van Steven Cijntje af maar de jonge keeper speelde een prima wedstrijd en was in de eerste helft niet te passeren.

Meeuwenplaat deed waarin het goed is ; aanvallen en kwam enkele keren gevaarlijk door. Toch duurde het tot de 40ste minuut alvorens de Meeuwen konden scoren. Weer was Mitchel Ott te snel voor de verdedigers van Antibarbari en rondde beheerst af dus rust 1-0. Na rust eenzelfde spelbeeld, Antibarbari prima veldspel en goed combinerend maar de aanvallen van de Meeuwen daarentegen waren snel van opzet en zeer gevaarlijk. In de 55ste minuut een strafschop voor Meeuwenplaat en Remon Gouw deed wat hij altijd in deze situaties doet ; scoren 2-0. In de 65ste minuut deed Antibarbari hetzelfde en scoorde ook uit een strafschop in een overigens sportieve wedstrijd.

Ondertussen bleef de wedstrijd spannend tot het eind want Antibarbari probeerde de gelijkmaker te forceren maar Steven Cijntje was deze wedstrijd onpasseerbaar. Weer Mitchel Ott maakte in de laatste minuut aan alle onzekerheid een einde door weer eens flink gas te geven wat spelers passeerde en de bal in het doel schoof waardoor Meeuwenplaat wel een verdiende maar iets geflatteerde 3-1 zege behaalde. De Hoogvlieters wonnen voor de vijfde achtereenvolgende keer en zijn inmiddels naar de vierde plaats geklommen.

Zondag a s 09 december naar Hillegersberg waar om 14.00 uur wordt begonnen waarna op 16 december de laatste wedstrijd voor de winterstop thuis om 14.00 uur tegen het Vlaardingse VFC wordt gespeeld.