Leen’s voetbalweersverwachting: Zaterdag koud, zondag zacht

0

Vandaag was een licht winterse dag met zonnige perioden. Het  werd 2 graden.

Komende avond en nacht zijn er opklaringen en enkele wolkenvelden. Lokaal kan er nevel of mist ontstaan. De minimum temperatuur daalt naar ongeveer min 3 graden.

Morgen begint de dag koud met lichte vorst en zonnige perioden. In de loop van de dag krijgen we met wolkenvelden te maken, maar tot de avond blijft het overal droog. De wind trekt in de loop  van de dag aan tot matig, af en toe krachtig, uit het oosten tot zuidoosten. Veel meer dan 1 graad zit er als maximum temperatuur niet in.

In de nacht van zaterdag op zondag wordt de bewolking dikker en valt er enige tijd neerslag. Aanvankelijk kan dit in de vorm van (natte) sneeuw zijn, die over gaat in regen. Er is een kleine kans dat er ook tijdelijk ijzelvorming kan plaatsvinden. De temperatuur gaat in de nacht oplopen en in de vroege ochtend is het dan +4 à +5 graden. Uiteraard is er dan van overlast door winterse neerslag geen sprake meer.

Zondag kan er eerst nog wat regen of een bui vallen, maar vrij snel wordt het droog en in de middag breekt af en toe de zon door. De wind is matig tot krachtig en komt uit het zuiden. In de middag komt de maximum temperatuur uit op 8 graden.

Begin volgende week is het licht wisselvallig en aan de zachte kant. Het komt niet meer tot vorst.

Zaterdag: 40% kans op doorgaan van de wedstrijden van het 1e elftal op gras.

Zondag:   70% kans op doorgaan van de wedstrijden van het 1e elftal op gras.

Meer informatie over het weer kunt u vinden op   www.leendekoning.nl

De vernieuwde website is ook op de smartphone goed te lezen.

Laat een antwoord achter