Joey Jongman: ‘Ik heb getwijfeld om te verlengen bij Katwijk’

0

Katwijk versterkte zich afgelopen zomer met Joey Jongman. De verdedigende middenvelder verruilde sportpark De Bongerd voor kampioen Katwijk waar hij direct een basisplaats wist af te dwingen. Aan dat succes wil Jongman door het zetten van zijn handtekening in ieder geval minimaal één seizoen toevoegen. ,,Hoewel er wel een flinke maar in het geding is”, vertelt Jongman.

,,Met mijn keuze voor Katwijk ben ik bijzonder tevreden. Laat ik dat vooropstellen. Vanaf het begin heb ik alles gespeeld en dat is voor een nieuwkomer natuurlijk fantastisch. Zelf wilde ik dolgraag doorgaan en dat gold ook voor Katwijk. Ik werk echter in de Rotterdamse haven en heb daar inmiddels een leidinggevende functie gekregen. Daar ben ik blij mee, maar dat houdt wel dat in dat ik ook voor overuren beschikbaar moet zijn. Normaal was ik altijd ‘s middags om vier uur klaar met werken, maar dat kan in de toekomst anders zijn.”

,,In hoeverre het dan mogelijk is om altijd tijdig op de training aanwezig te zijn, is dus even de vraag. Zelf heb ik er lang over nagedacht of ik wel zou bijtekenen. Ik stelde me de vraag of mijn privéleven niet teveel onder de nieuwe situatie zou gaan lijden. Uiteraard heb ik hierover ook uitgebreid met Katwijk gesproken. We zijn allebei tot de conclusie gekomen dat we het gewoon gaan proberen. Hoe het straks in de praktijk gaat, zal de tijd ons leren. Werkt het niet, dan werkt het niet.”

Lees het gehele interview op www.vidb.nl

Foto: Frank Dijkman