IJsselmeervogels op bezoek bij Barendrecht

0
Het eerste elftal van BVV Barendrecht komt zaterdag weer in eigen huis in actie in de Tweede Divisie. IJsselmeervogels is zaterdagmiddag de tegenstander op sportpark De Bongerd.

IJsselmeervogels bezet de vierde plaats op de ranglijst van de Tweede Divisie, maar zag de achterstand op koploper AFC de afgelopen twee weken toenemen. Eerst was HHC Hardenberg met duidelijke cijfers te sterk voor de recordkampioen (0-3), afgelopen weekend verloor IJsselmeervogels van GVVV (1-2). Daardoor zijn de Vogels toch een beetje uit koers geraakt voor een eerste titel op het hoogste amateurniveau sinds 2011. IJsselmeervogels wil graag weer een vaste waarde zijn in de top van het amateurvoetbal, en is om die reden zelfs al drie bezig met het komend seizoen. Het trio Ahmed el Azzouti, Sanny Monteiro en Gwaeron Stout maakt komende zomer de overstap van Kozakken Boys naar de boorden van het IJsselmeer.

Barendrecht heeft hele andere uitdagingen, getuige de positie op de ranglijst. De rood/witten staan op de vijftiende plaats en worden geconfronteerd met veel blessuregevallen en schorsingen, waardoor het in de degradatiezone bivakkeert. Toch heeft aanvoerder Danny Monster geen twijfel over lijfsbehoud van zijn ploeg, getuige de contractverlenging die hij deze week bekend maakte. De middenvelder speelt ook komend seizoen op De Bongerd, maar kan vooralsnog niet voorkomen dat het scorend vermogen Barendrecht wekelijks opbreekt. Met slechts een treffer in de laatste vier duels zijn de doelpunten dun gezaaid bij de Bongerdbewoners, al moet gezegd dat Barendrecht elke wedstrijd wel kansen krijgt op meer. De rood/witten hopen dan ook dat ze zaterdag de kansen wel weten te verzilveren tegen IJsselmeervogels.

Het duel op sportpark De Bongerd begint zaterdag om 14.30 uur.

Bron: Website Barendrecht