IFC (zo) thuis langs Vlissingen

0

IFC smaakte zondag 2 december weer eens het zoet van een thuisoverwinning door het laag geklasseerde Vlissingen met 2-1 te verslaan. Trainer Virgil Breetveld van IFC stuurde dezelfde 11 spelers het voetbalveld op, die ook in de twee vorige wedstrijden in de basiself waren gestart.

Na een halfuur spelen opende aanvoerder en topscorer Danny Slingerland de score namens IFC na voorbereidend werk van Juhtlen Castillo. In de slotfase van de eerste helft was het opnieuw Danny Slingerland, die de aandacht op zich vestigde. Tot twee keer toe was hij dicht bij een volgende treffer uit een vrije trap, maar telkens kreeg doelman Ben Sellam een vuist tegen de bal.
Na de pauze maakte Pattinama gelijk voor de gasten met zijn eerste competitiedoelpunt van het seizoen. Hierna hadden zowel Juhtlen Castillo als Achraf el Hajouti de Ambachters aan een nieuwe voorsprong kunnen helpen. Het was echter een kwartier voor tijd toen de a la Robben van buiten naar binnenkomende routinier Nico Ramos voor de winnende IFC-treffer tekende.

Door deze vijfde competitiezege van het seizoen stijgt IFC in de zondag hoofdklasse B licht naar de achtste plaats in de stand en neemt daarbij gelijk verder afstand van de onderste plaatsen. Volgende week zondag 9 december treed men aan bij de nummer laatst in de stand De Meern.

IFC: Davey van Pelt; Nico Ramos, Marcelo Gomes da Veiga (69. Everon Pisas), Perry van Eijken, Danny Slingerland, Michael Potkamp, Ozan Cimen, Achraf el Hajouti, Juhtlen Castillo (86. Mohamed el Bannasri), Tim Willemstijn en Joey Grootenboer (81. Noël Goossens).